Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”
Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”

Brezilya ve Arjantin’de Bitcoin ticareti yükselişte: Türkiye takipte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arcane Research’ün piyasa raporu, Brezilya ve Arjantin’de Bitcoin ticaretinde ani bir artış olduğunu bildirdi. Gelişme her iki ülkenin de kritik ekonomik durumuna yoruldu. Yerel yatırımcılar artan enflasyondan korunmak için kripto para birimine dönüyor.

Bitcoin işlem hacmi katlanıyor

Mevcut Koronavirüs salgını ne olursa olsun, Türkiye, Brezilya ve Arjantin, son iki ayda haftalık Bitcoin işlem hacminde yeni rekorlar kaydetti. Arcane Research’ün piyasa raporuna göre Brezilya fiat para birimi bazında %169, Arjantin %20 ve Türkiye ise %5 artışa tanık oldu.

Bu ülkelerdeki Bitcoin işlem hacmindeki artış kripto para biriminin yatırımcılar tarafından fiat para birimlerinin azalan değerine karşı bir araç olarak görüldüğünün kanıtı niteliğinde. Arjantin’de yerel para birimi düzenlemeleri, tüccarların dolar veya euro gibi döviz cinsinden yatırım yapmalarını zorlaştırıyor.

Sonuç olarak yatırımcılar devalüe olan paralarını korumak için bir araç olarak kripto para birimine döndükçe durum Bitcoin lehine işliyor. Useful Tulips’e göre geçen hafta Arjantin tarihinde ilk defa haftalık Bitcoin işlem hacminde 1 milyon doların üzerine çıktı. 

Fiat değer kaybediyor

Arjantin ve Brezilya mevcut Coronavirüs pandemisinden önce ekonomik kriz içindeydi. Pandemi, ulusal para birimlerinin değer kaybını hızlandırınca her iki ülkede de tüm durumu daha da kötüleştirdi. Brezilya’nın itibari para birimi ABD doları karşısında %30’un üzerinde değer kaybetti.

Ayrıca, yıllık faiz oranları %2’ye düştü. Dolayısıyla şu anda kripto paralar ideal bir yatırım seçeneği haline geldi.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin