Brave Browser, kullanıcıları kendi Binance referansına mı yönlendiriyor?
Brave Browser, kullanıcıları kendi Binance referansına mı yönlendiriyor?

Brave Browser, kullanıcıları kendi Binance referansına mı yönlendiriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gücünü kripto para endüstrisinden alan ve sağladığı gizlilik nedeniyle kısa süre içerisinde kullanıcıların sevgilisi haline gelen Brave Browser, bugünlerde eleştiri oklarının hedefinde. Eleştirilerin sebebi ise tarayıcının Binance ve Trezon başta olmak üzere bazı hesaplara kayıt olurken kendi referans kodlarına yönlendirmesi.

Brave Browser kullanıcıları standart bir koda yönlendiriyor

Yannic Eckl isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından ortaya atılan iddiaya göre tarayıcı üzerinden Binance araması yapıldığında otomatik olarak referanslı bir linke yönlendirme yapılıyor.

https://twitter.com/cryptonator1337/status/1269201480105578496

Brave ile sıkı bir ilişkisi bulunan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Twitter’da tarayıcıya destek verdi.

İddialar gerçek mi?

Tarayıcının CEO’su Brendan Eich, aksaklık sebebiyle bir özür metni yayımladı. Adres çubuğuna yazılanları bir daha asla revize etmeyeceklerini belirten CEO sorunun çözüldüğünü söyledi. Böylelikle problemin bir iddiadan ibaret olmadığı da kısa süre içerisinde anlaşılmış oldu.

Ancak CEO, bu yönlendirmenin kullanıcı deneyimini ve gizliliği ihlal etmediğini ifade etti. Eich’a göre Binance yönlendirmesi bir referans kodu değil, Binance’e bağlı kuruluş kodu. Yani tüm kullanıcılar için sabit bir değer. Yine de Eich bunun kaldırılacağını söyledi.

cryptopolitan

Kripto destekli sosyal medya platformu Voice, 4 Temmuz’da başlatılıyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin