Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesinin ardından; savunucular BTC fiyatının geleceğini tartıştı!
Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesinin ardından; savunucular BTC fiyatının geleceğini tartıştı!

Boğa piyasasında önemli alım baskısı var. Bu hafta Bitcoin’de bilmeniz gereken kritik ipucuları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), 46.000 $ ‘ın üzerindeki yıllık açılış fiyatına döndükten sonra Mart ayının son haftasına bir patlama ile başladı.

Hafta sonu sürpriz çıkış

Hafta sonu olmasına rağmen şaşırtıcı derecede yukarı bir hareket gerçekleştiren Bitcoin, dolar karşısındaki yükselişini Cumartesi gecesinin devamında da sürdürdü. Hatta öyle ki bu sıçrama 2022 başından beri yaptığı sıçramalar arasında en önemlisi olmaya doğru ilerliyordu. Hali hazırda piyasada geleceğe dair bir belirsizlik iklimine girilmesinden dolayı Bitcoin’in gücüne bu ayda kuşku ile yaklaşılıyordu. Bitcoin’in çok aylı ticaret aralığından çıkmak için önceki girişimlerin hepsinin başarısızlıkla sonuçlandığı göz önüne alındığında, piyasanın tepkisi anlaşılabilir.

Dalgalı dönemler boğaları vurdu

Dalgalı dönemlere rağmen, boğalar her zaman hayal kırıklığına uğradı ve Bitcoin daha sonra sadece tersine dönmekle kalmadı, aynı zamanda aralığının alt ucunu tekrar ziyaret ederek hem kısa hem de uzun pozisyonlara pahalıya mal oldu.

Dikkatler artık direnç seviyesinde

Bununla birlikte piyasa umutları bakımından bu defa önemli bir farklılık söz konusu. Analistler uzun zamandır sadece 46.200 dolar civarında yıllık açık tarafından oluşturulan aralık tavanının üzerinde bir kırılmanın bir paradigma değişikliğine neden olmak için yeterli olacağını savunuyorlardı. Şimdi bu durum grafikler üzerinde eyleme geçtiğine göre, dikkatler son engele odaklanıyor. Yani bu noktada oluşacak birkaç aylık direnç seviyelerinin desteklemelerle pekiştirilmesi.

Pazartesi günü devam eden süreçle piyasa yorumcuları, Bitcoin fiyat hareketindeki bu önemli bölümü gerçekleştirebilecek veya bozabilecek potansiyel tetikleyicileri değerlendiriyor.

Bitcoin 2022 düşüşünü unutturuyor

“Önce yavaş yavaş sonra aniden” veya tamamen şans? Piyasa oyuncuları hala bu hafta Bitcoin’in yeni keşfedilen gücünü anlamaya çalışıyorlar. Yeni Yıldan bu yana grafikte olmayan bir manzara gerçekleşti ve BTC/USD 47.000 Dolardan geri döndü. 24 saat içinde neredeyse 3.000 Dolar sıçradıktan sonra Bitcoin, boğaları aylarca yerinde tutan direnç seviyelerine sert bir darbe vurdu.

46.000 $ ‘ın önemi neredeyse uzun süredir sıcak bir konu oldu. Çoğu kişi, yıllık açıklığa dönüşün Bitcoin’in bir kez daha daha büyük gelişmelere hazır olduğunun işareti olacağını söyledi.

Sosyal medyadaki yaklaşımlar nasıl?

Bununla birlikte, çok az kişi, fenomenin “mesai saatleri dışında” oyun yapabileceğini tahmin edebilirdi. Sosyal medyadaki yorumların geneline bakıldığında bu yükselişin ardındaki güce dair doğal olarak yaygın bir şüphenin olduğu görülüyor.

Bununla birlikte çok temkinli duruşlarıyla bilinen piyasa yorumcuları bile daha ileriye doğru bir hareket konusunda ters bir yorum yapmıyor. Hatta bu durum uzun vadede bir düşüş öngörülmesine rağmen yaşanıyor.

Analist ve istatistikçi Willy Woo, “Bitcoin için temel satın alma baskısı artık boğa piyasası bölgesine tırmandı” dedi. 46.000 Dolarlık argümanın önemli bir destekçisi olan analist arkadaşı Matthew Hyland, bir sonraki uzun vadeli direnç duvarının kırılması için 52.000 dolarlık bir hedef verdi. Hyland Twitter gönderilerinde, hareketin öncesinde, klasik bir kırılma trendi sinyali olan Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI) göstergesinde bir kırılma olduğunu ekledi.

RSI, bir varlığın belirli bir fiyattan ne kadar fazla alındığını veya aşırı satıldığını değerlendirir. Açıklanan verilere göre Bitcoin’in puanı Ocak ortasından bu yana taban seviyesinden tırmanıyor. Bu nedenle RSI’nin daha da geliştirilmesi, tarihsel davranış normlarına dayanarak rallinin kapsamını belirleyebilir.

RSI verileriyle BTC/USD 1 günlük mukayese grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Analistler, Bitcoin hisselerinin ayrışmasını izliyor

Piyasa hareketlerinin oldukça kafa karıştırıcı ve belirsiz olmasından dolayı Bitcoin’in  yolculuğunun nereye everileceğini tahmin etmek oldukça zor bir iş.

2022 için kıyamet senaryoları ve karamsar tablo

Piyasa yorumcuları yaptıkları yorumlarda Enflasyon, Avrupa’daki savaş ve korona virüsün geri dönme tehdidini merkezlerine aldılar. Bu sorunları önemli bir tetikleyici olarak gören yorumcular, 2022’de hisse senetleri ve risk varlıkları için kıyamet senaryolarını gündeme aldı ve karamsar tahminlerde bulundu.

Sadece bu ay, birden fazla kaynak, Bitcoin’in yakında kendi Waterloo’suyla yüzleşebileceği konusunda uyardı. Çünkü dramatik düzeyde bir hisse senedi teslimi başka bir 2020 Mart ayı vakasını yaşatabilir. Bazı yorumcular, bu olayı takip eden “kolay para” çağının sona erdiğini belirtti ve yalnızca ABD merkez bankasındaki parasal genişlemenin devam etmesi halinde Bitcoin’e büyük bir sermaye akışı geleceğini savundu.

Ancak şimdi Bitcoin, S&P 500 örneğinde geçen hafta 17 ayın en yüksek seviyesine ulaşan yoğun bir borsa korelasyonuna meydan okuyarak kendi başına öne çıkabilmiş gözüküyor. S&P, Rusya-Ukrayna savaşının etkisini ve ABD Federal Rezervi’nin sıkılaştırma planlarını savuştururken, yapılan analizler satışların kayda değer olduğunu ve şortların her yerde olduğunu gösteriyor. Bu durum yeni bir “kısa sıkışma” için mükemmel bir imkan olarak görüldü.

Willy Woo konu ile ilgili Twitter’da yayınladığı mesajında “Hisse senetlerine ilişkin risklilik/risksizlik ilişkileri kısa vadeli bir etkidir. BTC, kısa vadeli spekülatörler nedeniyle bu korelasyonu takas ediyor ” dedi. 2020 Ekim ayı örneğini veren Woo “Bitcoin’in benimseme eğrisi tarafından desteklenen iç talep temelleri daha güçlü. Sonunda piyasa ayrışır; en son Ekim 2020 idi.” dedi.

Spekülatörler bu yıl şimdiye kadar piyasada borularını öttürdüyse, Bitcoin vadeli işlemlerindeki faizin geri dönüşü ileriye dönük bir tetikleyici olabilir. Coinglass verilerine göre, Bitcoin vadeli işlemlerine açık ilgi şimdi Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesinde. Coinglass verilerine göre, Bitcoin vadeli işlemlerine açık ilgi şimdi Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesinde.

Bitcoin vadeli işlemleri açık faiz tablosu. Kaynak: Coinglass

https://www.fxstreet.com/

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin