Bugünün piyasa rallisi, Bitcoin için bir dizi yükseliş trendini izliyor.
Bugünün piyasa rallisi, Bitcoin için bir dizi yükseliş trendini izliyor.

Boğa piyasası geri dönüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Boğa piyasası geri dönüyor mu? Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde yüzde 5’lik bir artış kaydettikten sonra 8.450 dolara yükseldi. Kripto para piyasası 350 milyar dolarlık bir bölgeye doğru hareket ediyor ve şimdiden 334 milyar doları geçti.

Kripto para piyasası işlem hacmi 400 milyar dolara ulaşabilir

Bitcoin fiyatının (BTC) Nisan ayı boyunca potansiyel olarak 10.000 dolar seviyesine kadar artarak devam edip edemeyeceğini teyit etmek için çok erken. Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.000 dolardan hala %50 düşüş. Yatırımcılar Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru hareket etmeden önce, BTC’nin 12.000 doları aşmasını bekliyor. Bu nedenle, Bitcoin hala iyileşmenin erken aşamasında.

Boğa piyasası geri dönüyor mu?
Boğa piyasası geri dönüyor mu?

Ancak kısa bir süre içerisinde BTC’nin 6.500 dolardan 8.400 dolara yükselmesi ve Mart ayından bu yana ilk defa hızlı bir toparlanma sürecine girmesi iyimser bir durum. Kripto para piyasasının değerlemesi de aylık olarak 335 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Eğer piyasa Nisan ayı boyunca bir miktar ivme yakalayabilirse, iki ayın en yüksek seviyesi olan 400 milyar dolara ulaşabilir.

“İnsanlar vergi iadelerini aldıkça, pazara yeni para akışı olabilir.”

Geçtiğimiz hafta, 0x, OmiseGo, STORM ve WanChain gibi birçok alternatif kripto para birimi Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Altcoinlerin momentumundaki güçlenme, yatırımcıların daha fazla risk almaya istekli olduğunu gösteriyor. Bitcoin yerine nispeten düşük likidite ile oldukça değişken varlıklara olarak yatırım yapma isteği genel piyasa istikrarının iyimser bir göstergesi.

Birçok analist, geçtiğimiz günlerde Wall Street analisti Tom Lee’nin daha önce belirttiği gibi, Bitcoin’in artışının ABD vergi sezonunun sonuna bağlanabilir olduğunu belirtti. Kripto para yazılım şirketi Dash Core’nin CEO’su Ryan Taylor, konuya yönelik şunları söyledi:

Vergi günü ile ilgili satış baskısı şu anda azaldı. İnsanlar vergi iadelerini aldıkça, pazara yeni para akışı olabilir.

Yatırımcılar, vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için BTC/ETH satıyor

Nisan ayı başlarında Ryan Taylor, Tom Lee ile benzer bir görüş paylaştı. ABD’de yatırımcılar, Gelir İdaresi Servisine (IRS) 25 milyar dolar kadar vergi ödedikleri için vergi mevsiminin sona ermesiyle birlikte, Bitcoin’in artacağını tahmin ettiler. Tom Lee konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Tarihsel değerlendirme yaptığımızda her 1 dolarlık USD çıkışı kripto para piyasasında 20 ile 25 dolarlık bir etki yaratmakta. Gelir vergilerine tabii olan borsaların üzerinde ABD yargılarına göre bir satış baskısı olduğuna inanıyoruz. Birçok borsanın 2017’de 1 milyar dolardan fazla geliri oldu ve dolar yerine Bitcoin veya Ethereum (ETH) gibi değerlerle çalıştılar. Hatta vergi yükümlülüklerini yerine getirmek adına BTC/ETH satıyorlar.

Güney Kore ve Japonya gibi bölgeler boğa piyasası başlatırsa piyasa önemli ölçüde iyileşebilir

Güney Kore’nin finans sektörü ve kripto para piyasası, her olaydan büyük ölçüde etkileniyor. Güney Kore pazarı, yerel yatırımcılar tarafından bir bakır tava olarak tanımlanıyor. Çünkü çok kolay ısınıyor ve hızlı bir şekilde soğuyor. Kripto para birimi piyasasında şubat ayında büyük marjların düştüğü zaman, birçok yatırımcı para kaybetti. Güney Kore ve Japonya gibi bölgeler, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için başka bir boğa piyasası mitingi başlatırsa, piyasa likidite ve istikrar açısından önemli ölçüde iyileşebilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin