kripto para piyasası
BoE başkanı kripto para piyasası hakkında yorumlarına devam ediyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: “kripto para piyasası, diğer piyasalarla aynı standarda kavuşturulmalı”.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney, Financial Times’ın haberine göre, 2 Mart’ta Edinburgh’daki İskoç Ekonomi Konferansı’na yaptığı konuşmada yetkilileri kripto para piyasası “yasaklanması” yerine düzenleme çağrısında bulundu.

Carney’ye göre, kripto para birimleri şu an “finansal istikrar” tehdidi altında değil. Finansal istikrar tehdidi, ancak daha fazla tüketicinin katılımından sonra konuşulabilir. Carney, ayrıca kripto para birimi ekosistemini, aynı düzenleyici yaklaşımı ve aynı “titiz standartları” uygulayan finansal sistemin geri kalanına dahil etme zamanının geldiğini düşünüyor.

Carney, bunun sadece para aklama ve tüketici risklerini en aza indirmekle kalmayıp, aynı zamanda teknolojiyi daha geniş halk kullanımına adapte etmesine yardımcı olacağına inanıyor.

Carney, Londra Regent Üniversitesi’ndeki son konuşmasında,  Bitcoin’in para birimi olarak “başarısız” olduğunu savunmuştu. Başkan, Bitcoin gibi dijital para birimlerinin aslında varlık olarak görülmesi gerektiğine inanıyor.

Carney, bu “varlıkların” muazzam volatilitesine dikkat çekti. Bu bağlamda kripto para birimlerinin, fiyatlarının “gelecekteki arz ve talebi yönünden inanç” üzerine kurulu olduğunu söyledi. Ve “iç değer” ya da dışsal destek vermemesi nedeniyle “balonların klasik özelliklerini sergilediğini” vurguladı.

Boe başkanı kripto para piyasası için bir çeşit piyango değerlendirmesi yaptı

Gelecek yıl için yaşam masraflarınızı karşılamak adına geçtiğimiz Aralık ayında 1000 pound değerinde Bitcoin ile bir öğrenci kredisi alsaydınız, şu an 500 pound civarı bir geri ödeme yapardınız. Aynı işlemi, geçen Eylül’de yapsaydınız, geri ödemeniz 2000 poundu civarı olacaktı. Bundan dolayı bu iş tam bir piyangoya dönüyor.

Carney’nin iddiaları, İngiltere Hazine Seçimi Komitesi’nin kripto paraları, İngiliz yatırımcıları ve işletmeler üzerindeki etkileri hakkında soruşturma başlatacağını açıklaması sonrasında geldi. Bu araştırmanın amacı ise, kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin risklerini ve faydalarını keşfetmek.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin