bmw vechain
BMW VeChain Blockchain ortaklığı meyvelerini vermeye başlıyor

BMW VeChain Blockchain ortaklığı meyvelerini vermeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BMW, esas olarak tedarik zinciri yönetimi, akıllı sözleşmeler ve finansal hizmetler üzerine odaklanan bir Blockchain girişimi olan VeChain (VET) ile olan işbirliğiyle büyük ölçüde Blockchain arenasına giriyor.

BMW’nin Şubat 2018’den bu yana VeChain’le ortaklığı konuşulsa da 18 Nisan’da San Francisco’daki yıllık VeChain Zirvesi’ne kadar ortaklık ile ilgili bir proje henüz hayata geçmemişti.

Etkinlikte ise BMW Group Asia’nın Singapur’daki Tech Office’in BT lideri Cihan Albay, gerçek anlamda Blockchain tabanlı bir araç dijital pasaportu olan VerifyCar uygulamasının sunumunu yaptı.

BMW Blockchain’i Nasıl Kullanacak?

Albay’a göre, BMW ve VeChain, VeChain Blockchain kullanarak dijital bir defter oluşturmak için işbirliği yaptı. BMW’lerde, araçla her etkileşimi kaydeden çeşitli sensörler bulunuyor ve bunlar artık Blockchain’de bir anahtarla saklanacak.

Depolanan verilerin türü, pilin değiştirilmesi, filtrenin değiştirilmesi, yıllık hizmetin verilmesi, kilometre sayacı verileri vb. gibi herhangi bir şey olabilir. Her arabanın, veri setlerini düzenli olarak gönderen ve VeChain Blockchain’de doğrulanıp saklanan bir SIM kartı bulunuyor.

VerifyApp sunumunda Albay’ın uygulamayı kullanmaktaki amacı şu şekilde anlattı:

Burada yapmaya çalıştığımız, veri setlerini doğrulayan ve insanların bir satıcının söylediklerinin gerçekten doğru olup olmadığını öğrenmelerini sağlayan dijital bir pasaport oluşturmak.

Sağlamayı amaçladıkları çözümlerden biri, bir araç sahibi BMW’sini satmaya gittiğinde, aracın tüm geçmişinin şeffaf bir şekilde alıcıya sunabilmesi. Almanya’da, ikinci el araçların yüzde 33’ünün kilometre saatlerinin manipüle ettiği ve araba başına ortalama 3.000 EUR’luk bir ekonomik etkinin olduğu tahmin ediliyor.

Albay, VerifyApp ve VeChain blok zincirin zaten dahili araçlarla test edildiğini ve piyasaya sürülmeye hazır olduğunu söyledi. Bununla birlikte, BMW’nin, müşterilerinin sonsuza dek bir Blockchain’de saklanan her şeye nasıl tepki vereceğinden emin olmadıklarından, ürünü nasıl piyasaya süreceklerini belirlemeye devam ettiğini de ekliyor.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin