akıllı para
Blockchain teknolojisi ile para akıllı hale geliyor... İşte akıllı para ilk örneği

Blockchain teknolojisi ile para akıllı hale geliyor… İşte ilk akıllı para örneği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın federal bilim ajansı ve ülkenin en büyük ticari bankalarından biri, akıllı para üretmeyi amaçlayan bir prototip Blockchain uygulamasının testini başarılı bir şekilde tamamladıklarını söylüyor.

Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kuruluşu’nun (CSIRO) Data61 bölümü ve Commonwealth Bank of Australia (CommBank), Blockchain’e dayalı “programlanabilir para” uygulamasının sigorta ödemelerinin ve bütçelemenin yönetimini iyileştirebileceğini söyledi.

“Money Smart” adı verilen ve bir Blockchain projesinin parçası olan projeye, ülkenin Ulusal Engellilik Sigortası Programı’nın (NDIS) 10 üyesi de katıldı. Bu proje, yönetim maliyetlerini düşürmelerine ve evrak işlerinin ortadan kalkmasına yardım olacak.

 Akıllı para sistemi nasıl çalışacak?

Uygulama, akıllı sözleşmelerle kodlanmış bir Blockchain tokenine dayanıyor. Katılımcılar ve hizmet sağlayıcılar ise hangi şartlara göre para harcayabilecekleri gibi önceden tanımlanmış koşullara dayanan ödeme şartlarını belirleyebiliyorlar.

CommBank yönetim kurulu başkanı Julie Hunter konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

NDIS katılımcılarının engellilik destek hizmetleri konusunda daha fazla seçenek ve kontrol sağlamaları, bütçe yönetimini kolaylaştırması ve evrak ihtiyacını ortadan kaldırması potansiyelinden heyecan duyuyoruz.

CSIRO ve CommBank, prototipin Avustralya çapında tam kapsamlı bir şekilde geliştirilip uygulanması durumunda, uygulamanın kullanıcılarının haftada 1-15 saat ve yüzde 0,3-0,8 oranında yıllık gelir tasarrufu yapabileceğini tahmin ederek, toplamda yılda yüz milyonlarca dolar tasarruf yapabileceğini düşünüyor.

Akıllı para Blockchain projesi akıllı tasarruf planı ve daha kontrollü harcama yöntemi sunacak

“Software and Computational Systems” programındaki Data61’in tecrübeli baş araştırmacısı Mark Staples, Blockchain kullanımının “ödeme ortamlarının çoğunu yenilemelerine ve ağ etkisi faydalarının kilidini açmalarına” yardımcı olabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

Bu, vatandaşların kamusal programlara direkt bağlanması, insanların akıllı tasarruf planları ve akıllı diyetler gibi konulardaki harcamalarını optimize etmeleri için güçlendirme ve kendi kendine vergi alma işlemleri de dâhil olmak üzere işletmeler için maliyetleri azaltma yollarını içerebilir.

CSIRO ve CommBank, ilk olarak başvuruyu Ekim ayı başlarında test etme planını açıklamıştı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin