Risk sermayesi sektöründen Blockchain şirketlerine 1,8 milyarlık yatırım.
Risk sermayesi sektöründen Blockchain şirketlerine 1,8 milyarlık yatırım.

Risk sermayesi sektöründen Blockchain şirketlerine 1,8 milyarlık yatırım!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Risk sermayesi şirketlerinin kripto firmalarına yatırım taleplerinde ciddi bir artış söz konusu. Outlier Ventures tarafından yayımlanan yeni bir raporda, Blockchain şirketlerinin yılın ilk yarısında VC yatırımları yoluyla 1,8 milyar dolarlık fon topladığı ortaya çıktı.

343 risk sermayesi şirketinden 6 ayda 1,8 milyarlık yatırım

Kripto para piyasası, 2018’in ilk yarısında 343 VC şirket tarafından yapılan yatırımlar vasıtasıyla 1,8 milyar dolar topladı. VC yatırım alanındaki büyüme, 100 milyon doları aşan VC mega turlarının bir sonucu olarak görülüyor.

Bu bağlamda karşımıza çıkan ilk örnek, 12 milyar dolarlık değerlemesiyle Bitmain. Ünlü madencilik şirket, B serisi turunda 400 milyon doları aşan bir fon toplamayı başarmıştı.

Circle ise 110 milyon dolar topladıktan sonra 3 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Mobil ödemeler ve kripto para ticaret şirketi, bu büyümesiyle popüler bir dijital borsa olan Poloniex’i devraldığını duyurmuştu.

Birleşme ve satın alma da çok popüler hale geldi

Dikkat çeken bir başka eğilim ise M&A (Merger and Acquisition, Birleşme ve Satın Alma)  kanadından geldi. Bu yıl Cipher Browser, Memo.ai, Digital Wealth, Earn.com, Paradex, Venovate ve Keystone gibi yedi şirketin üzerinde en büyük dijital borsa olan Coinbase de kamuoyunun ilgi odağı olmuştu.

Diğer önemli M&A’ler, Tron’un BitTorrent’i devralması ve Binance’ın satın aldığı Trust cüzdanı olarak dikkat çekti.

Pek çok şirket A serisi turlarda 10 milyondan fazla topladı

Kripto pazarının genişlemesi, merkezi olmayan dijital borsaların giderek artmasıyla bağdaştırılıyor. Pazarın %91’ini elinde bulunduran Bancor, Idex ve Forkdelta’nın yanı sıra, Air Swap, Radar Relay ve Kyber gibi diğer küçük dijital borsalar, A serisi turlarında 10 milyon doları aşmayı başardı.

Kurumsal sektör dahi kripto dünyasının kendileri için sakladığı fırsatları inceliyor. Geçtiğimiz ay Japon mesajlaşma uygulaması Line, Bitbox ile bir araya geldiğini açıklamıştı. Nasdaq CEO’su Adena Friedman ise borsa üzerinde tokenleri listelemek konusunda ilgili olabileceklerini açıklamıştı.

Stablecoin furyası büyüyor

Ayrıca, Stablecoinler de piyasada hayli popüler hale geliyor. An itibarıyla Blockchain teknolojisinin desteklediği ondan fazla canlı istikrarlı para birimi operasyonu var. Tether 2,7 milyar dolarla mevcut piyasa değeri olan en büyük Stablecoin.

Kripto endüstrisindeki yeni gelişmeler, giderek büyüyen sermayeyle taçlanıyor. Gelişen teknolojinin şimdiye kadarki en büyük icatlardan biri haline gelmesine yalnızca an meselesi olarak bakılıyor.

btcwires

 En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Anket: Rusların yarısı kripto para birimlerine yönelik bilgi sahibi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin