Blockchain araştırmacısı: “Kripto paralarınızı uzun vadeli olarak borsalarda saklamayın!”
Blockchain araştırmacısı: “Kripto paralarınızı uzun vadeli olarak borsalarda saklamayın!”

Blockchain araştırmacısı: “EOS devasa bir borsa saldırısına yol açacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS, ilk bloklarını neredeyse hiç işlemiş değil, bununla birlikte bir Blockchain araştırmacısı Emin Gün Sirer, EOS’un kod yapısında şimdiye kadar keşfedilmemiş bir güvenlik açığının yakın gelecekte devasa bir borsa saldırısına yol açacağını tahmin ediyor.

“EOS’un güvenlik açığından yararlanarak muazzam bir borsa saldırısı gerçekleştirilecek.”

Cornell Üniversitesi profesörü Emin Gün Sirer, bir yıl süren ve 4 milyar dolar topladığı ICO’sunun ardından geçtiğimiz hafta başlatılan EOS’un gelecek takvim yılı sırasında önemli bir kripto para borsasının hacklenmesinin temel nedeni olacağına inandığını belirtiyor. Sirer, konuya yönelik şunları söyledi:

Önümüzdeki yıl içinde EOS’un güvenlik açığından yararlanarak muazzam bir borsa saldırısı gerçekleştirilecek. Bu borsa sıcak cüzdanlarını kaybedecek.

EOS Blockchain’i sorunların giderilmesinden sonra yayınlandı

Sirer, bu tahminin EOS kaynak kodu içinde gizli olduğuna dair herhangi bir özel güvenlik açığına dayandığını açıklığa kavuştururken, geliştiricilerin güvenlikle ilgili kritik hataları ele alma biçimini göz önünde bulundurarak böyle bir istismarın büyük olasılıkla kaçınılmaz olduğunu ileri sürüyor.

Blok Üreticileri (BP) seçimlerinden sonra EOS MainNet (an ağ) 16 Haziran’da bir teknik aksaklık karşılaştı ve ana ağ durduruldu. Tüm EOS topluluğunun tüm düğümleri kapatması ve 1.0.3 sürümüne geçmesi istendi. Block.One ekibiyle birlikte tüm BP’ler bu konu üzerinde çalıştı ve ilerlemelerinde sürekli güncellemeler sağladı. Düzeltme, GitHub’da Block.One tarafından piyasaya sürüldü ve Block Producers ve Standby düğümleri tarafından doğrulandı. 14:48 UTC’de EOS Blockchain’i yayınlandı ve firma tüm hata düzeltme işlemini özetleyen bir açıklama yaptı.

Blockchain araştırmacısı: “Kripto paralarınızı uzun vadeli olarak borsalarda saklamayın!”

Bununla birlikte Sirer, yatırımcılara kripto paralarını uzun vadeli olarak borsalarda saklamamalarını öneriyor. Sirer’e göre, bu durum sadece EOS’u olanlar için değil, tüm yatırımcılar için ciddi sonuçlar doğurabilir. EOS yaratıcısı Block.one ise yazım sırasında henüz konuya yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin