Bitwise dev Bitcoin raporunu SEC'e sundu! Piyasa ETF için hazır mı?
Bitwise dev Bitcoin raporunu SEC'e sundu! Piyasa ETF için hazır mı?

Bitwise dev Bitcoin raporunu SEC’e sundu! Piyasa ETF için hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitwise, dev Bitcoin raporunu SEC’e sundu. Kripto öncüsü Bitwise, son iki yılda üç önemli değişikliğin Bitcoin pazarını “maddi olarak iyileştirdiğini” söyledi.

Bitwise’dan dev Bitcoin raporu

Kripto para endeksinden ve fon sağlayıcısından 31 sayfalık bir slayt destesinde yayınlanan veriler, şu anda ABD’de tamamen düzenlenmiş bir Bitcoin ETF’si için sağlam bir temel olduğunu savunuyor. Rapordaki anahtar faktörler şunlardır:

  1. Bitcoin spot pazarı etkili oldu.
  2. Bitcoin depolaması tamamen kurumsallaştı.
  3. Düzenlenmiş vadeli işlemler piyasası önemli hale geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şu anda Bitcoin ETF için bekleyen bir başvurusu olan Bitwise’dan tam desteyi yayınladı. Onaylanması halinde New York Borsası’nda işlem görecek ve ülkenin ilk tamamen düzenlenmiş Bitcoin borsa yatırım fonu haline gelecek. Bitwise’a göre, kripto para birimi borsalarındaki sahte hacimleri detaylandıran önceki raporu, endüstrinin sarsılması ve olumlu bir değişim yaşanmasına yardımcı oldu. “Araştırmamızın yayınlanmasından sonra, rapor edilen tüm Bitcoin işlem hacminin %95’inin sahte olduğunu gösteren ne oldu?” Rapor geniş medya kapsamına girdi.

14 Ekim’de SEC, Bitwise ETF teklifine yönelik karar verecek

Rapor, Binance  ve CoinMarketCap gibi kripto veri sağlayıcıları olan platformlardan gelen hızlı tepkilere ve metriklerini geliştirmek için “Veri Sorumluluğu ve Şeffaflık İttifakı” veya DATA adlı bir girişimin başlatılmasına yol açtı. Ek olarak, dokuz borsa hacminde %90’ı aşan bir düşüş bildirildi. Yazarlar ayrıca raporda, CME Bitcoin vadeli işlemlerinin gerçek Bitcoin pazarının önemli bir bölümünü temsil ettiğini ve bunun önemli büyüklükte düzenlenmiş bir pazar olduğuna inandığını belirtti.

Bitwise, alanın öncülerinden biri, dünyanın ilk kripto para birimi endeks fonu olan “Bitwise 10 Özel Endeks Fonunu” 2017’de oluşturdu. SEC, Salı günü yaptığı açıklamada, halka açık forumuna gönderilen birkaç diğer yanıtla birlikte önerilen ETF’nin slayt gösterisini yayınladı.  14 Ekim’de, SEC’in NYSE Arca’ya sunulan Bitwise ETF teklifini onaylaması veya reddetmesi bekleniyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin