Bitpay, Bitcoin.com ve Copay cüzdanları Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH)’i barındırıyorlar
Bitpay, Bitcoin.com ve Copay cüzdanları Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH)’i barındırıyorlar

Bitpay, Bitcoin.com ve Copay cüzdanları Google Play Store’dan kaldırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto dünyası Perşembe günü ağır bir şaşkınlık yaşadı. Teknoloji devi Google, Play Store’dan Bitpay, Bitcoin.com ve Copay cüzdanlarını kaldırdı. Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) yatırımcıları, Bitpay’in ödeme hizmetlerini düzenli olarak kullanıyor, dolayısıyla cüzdanlarının çok fazla dikkate alınmadan böyle bir işleme maruz kalması ciddi kayıplar yaşanmasına sebep olabilir.

Bitpay, Bitcoin.com ve Copay cüzdanları Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH)’i barındırıyorlar

İlk başta, bakım, küçük hata temizleme veya altyapı iyileştirmelerinin bu geçici durumun nedeni olduğu düşünüldü. Sorunu çevreleyen belirsizlik nedeniyle ve her iki şirketten de somut bir yanıt alınmadığı için, tek bir tarafı suçlamak zor. Bitpay, Google’ın önbelleğe alınmış bir sürümünde görülebileceği gibi, uygulama mağazasında 100.000’den fazla indirmeye ve 4,5 yıldıza ulaşan yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti seviyesine sahip. Müşteri güveni de ciddi hackler veya veri sızıntıları raporları olmadığından yüksek.

Bitcoin.com madencilik uygulamalarını rahatsız ettiği için kaldırıldı

Bitpay, kripto paraları satıcılara hizmet sunmada öncü oldu. Ayrıca cüzdanda, Amazon Giftcards, Coinbase entegrasyonu, Visa Card, Glidera ile ortaklık, para birimini ve Shapeshift ile entegrasyonu sağlamak için bir takım özellikler bulunuyor. Bitpay’in ortadan kaybolmasıyla ilgili haberler yayıldıktan sonra, kullanıcıları Reddit’i araştırmaya başladı. Subreddit r/BTC, Bitpay’ın tek kurban olmadığını ortaya koydu, Bitcoin.com ve Copay cüzdanı da eksikti.

Kripto yatırımcı ve meraklısı olan Roger Ver, Google’ın Bitcoin.com cüzdanını kripto para birimi madencilik uygulamalarını rahatsız ettiği için kaldırdığını belirtiyor. Bitcoin.com daha sonra desteklendi ve şu anda yayında.  Komplo teorileri Reddit’e uçmaya başladı ve üç borsa cüzdanı arasında bir bağlantı bulundu. Her üç cüzdanda da Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) işlemlerine izin veriyor ve birçok kullanıcı bu para birimlerine planlı bir saldırı olduğunu öne sürdü. Bitpay diğer platformlarda mevcut olduğu için Play Store tek etkilenen uygulama mağazası gibi görünüyor. Kullanıcılar, Bitpay’in zaten yüklü olan cihazlarda iyi çalıştığını onayladılar.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin