Nasdaq listeli madencilik şirketi Riot Blockchain Şubat üretim sonuçlarını açıkladı
Nasdaq listeli madencilik şirketi Riot Blockchain Şubat üretim sonuçlarını açıkladı

Bitmain, Washington yakınlarında yeni bir madencilik tesisi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya çıkan belgelere göre kripto para madencilik uzmanı Bitmain, Amerika’nın Pasifik Kuzeybatı’sında yeni bir tesis geliştiriyor olabilir.

Bitmain tarafından projede hiçbir şey kamuya açıklanmamış olsa da Bitcoin maden ekipmanları üreticisinin Washington eyaletinde maden tesisleri Ant Creek LLC adlı yeni bir şirkete bağlı olduğu ortaya çıkıyor.

Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu iş verileri sitesine göre şirket, 28 Haziran 2017’de kurulmuş ve eyalette aktif bir kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak tescil edilen Ant Creek’in tek yönetici gözüküyor.

Şirketin gözüken bir adresi olmasa da Walla Walla Union-Bulletin’in haberine göre, Washington’da bir şehir olan Walla Walla Limanı’nın Ant Creek’le arazi kullanımı anlaşmasını düşündüğünü bildirdi. Anlaşmanın şartlarına göre, Ant Creek 2019 başından itibaren 40 dönümlük satın alma opsiyonlu bir arazi kiralayacak.

Bitmain Kanada ve İsviçre’de yeni tesisler açacak

Eğer anlaşma onaylanırsa, bu arazi kripto para birimi madencilik tesisi geliştirmek ve işletmek için kullanılacak. Bu hareketle ilgili genel iletişim eksikliği göz önüne alındığında, bu gelişme dikkate değer gözüküyor. Bitmain ile Ant Creek’i halka açık bir şekilde birleştiren hiçbir belge görünmüyor.

Ancak raporda, yeni madencilik tesislerinin gelişimin erken aşamalarında olan Ant Creek’in projesinin, şehre yapılacak özel yatırımlarda 15-20 farklı iş ve 7-10 milyon dolar getireceğini belirtti. Bir yerel yetkili yaklaşık altı aydır şirket ile çalışmakta olduğunu söyledi.

Bu, Çin merkezli ASIC çip üreticisinin, son aylarda Kanada ve İsviçre’de genişleme çabalarının en son halkası gözüküyor. Kanada tesislerinde ne kadar ilerleme kaydedildiği belli olmasa da, Bitmain İsviçre adı verilen bir yan kuruluş ile projeye başladı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin