Bithumb bt token
Bithumb Global, Bithumb Chain öncesi yerel kripto parası BT tokeni piyasaya sürüyor

Bithumb Global, yerel kripto parası BT tokeni piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto devinin uluslararası kolu Bithumb Global, Pazartesi günü yapılan açıklamayla, dijital para birimi BT token ‘in piyasa sürüldüğü duyurdu.

Bithumb Coin (BT) olarak adlandırılan token, takas ekosistemindeki işlem aracı olarak hareket edecek ve yakında hayata geçecek olan blok zincirinin bir aracı olacak. Borsa, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde blok zincirini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Borsa, Blok zinciri BT token hakkında şu tanımlamayı yaptı:

Bithumb Zinciri, Bithumb Ailesi ekosistemindeki ürünleri, hizmetleri ve altyapıyı, hem ticaret girişi hem de çıkış değerini yakalamaya yardımcı olan merkezi olmayan açık kaynaklı bir protokol. Bithumb Coin (BT), Bithumb Chain içindeki işlemleri mümkün kılıyor ve protokolde gerçek teşvik ve değerleri kolaylaştırmak için gerekli mekanizmaları sağlıyor.

BT token, model olarak diğer borsa tokenlerine benziyor

Borsa, tokeni,  300 milyonluk bir ‘hard cap’ ile çıkaracak. Dahası, borsa tarafından oluşturulan gelirin yarısının zaman içinde tokenlerin yüzde 50’sini yakmak için kullanılacağını ve nihayetinde sadece 150 milyon BT’nin dolaşımda olacağı da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Model ise Bithumb Global’in yerel dijital parasının rekabet içinde olacağı Binance Coin’ye benziyor.

Token dağılımının yüzde 30’u, kullanıcı teşvik havuzuna dayanacak, yüzde 30’u da bir puan sistemi ile alım satım teşvikleri için tahsis edilecek ve kriterleri daha sonra borsa tarafından açıklanacak.

Duyuru ayrıca, tokenin, Bithumb Zincirindeki ücretlerin ve kullanıcı haklarının yanı sıra Bithumb Global üzerindeki ücretlerin ödenmesinde de kullanılabileceğini ayrıntılı olarak belirtti.

Borsa’dan yapılan açıklama da ayrıca şu ifadelere yer verildi:

BT sahipleri, proje listeleme adaylığını içeren Bithumb Chain yönetimine oy verebilecek ve katılabilecekler. Aslında, Bithumb Chain eko-katılımcıları sadece ağ geliştirme formülasyonuna ve yönüne değil aynı zamanda Bithumb Chain’in yatırım kararlarına da katılmış olacak.

financemagnates


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin