bitfinex ,
Bitfinex borsasının çalınan fonlarının bir kısmı kurtarıldı

Bitfinex borsasının çalınan fonlarının bir kısmı kurtarıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD güvenlik güçleri, 25 Şubat’ta yayınlanan borsanın Medium’da yayınladığı habere göre, kripto para borsası Bitfinex ’ten çalınan fonlardan 104.000 doların üzerinde bir miktarı geri almayı başardı.

İade edilen fonların, Ağustos 2016’da toplamda yaklaşık 120.000 BTC’nin çalınması ile sonuçlanan bir saldırıda çalınan 27,7 Bitcoin (BTC) altında olduğu bildiriliyor.

Bitfinex Bitcoin Recovery

Bitfinex o dönem tüm mağdurlara kayıpları kadar 1 dolara eşit tokenler dağıtmıştı

O tarihte, Bitfinex’in tüm hesaplardaki kayıpları genelleştirdi. Ve her biri bir dolara eşit olmak üzere BFX tokenlerini, siber saldırıdan etkilenenlere kredi olarak verildiği bildirilmişti. Bu tokenler, her biri bir dolar karşılığında kullanılabilir veya şirketin hisse senetleri ile değiştirilebilirdi. Hisseye dönmeyi tercih eden tasarruf sahipleri ayrıca Recovery Right Token (RRT) tokenleri alırken, tüm BFX tokenleri sonrasında imha edilmişti.

Çalınan coinlerin bir kısmı alındığından, Bitfinex şu anda ABD dolarına çevrildiklerini ve RTT sahiplerine ödendiklerini bildirdi.

Duyuruya göre, Bitfinex ilk olarak ABD hükümetinin geçen yılın Kasım ayında siber saldırıdan elde edildiğine inanılan fonlara erişim sağlandığı konusunda bilgilendirilmişti.

Siber saldırılar 2019’un da gündeminde

2019’un başında ise hatırlanacağı üzere kripto topluluğu büyük ölçekli bir siber saldırı olayı daha yaşadı.

İlk siber saldırının yaşanmasından iki hafta sonra bile Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Cryptopia, siber suçluların tehdidi altında kalmaya devam etti.

Ayrıca, geçen yıl Kasım ayında, Ocak 2018’de hack saldırısı sonucu 520 milyon doların üzerinde kripto para çaldıran Japon kripto borsası Coincheck, dış güvenlik uzmanları tarafından platformunun yeniden yapılandırılmasının ardından NEM (XEM) kripto token ticaretine devam ettiğini açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin