Bitfinex'ten dikkat çeken sosyal ağ hamlesi: Karşınızda Pulse
Bitfinex IEO white paper'i yayınladı... Dondurulan fonlar geri alınabilecek mi?

Bitfinex IEO white paper’i yayınladı… Dondurulan fonlar geri alınabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex, şirketin hissedarı Zhao Dong tarafından yayınlanan Bitfinex IEO teknik incelemesine göre, 1 milyar dolar toplama hedefiyle ilk borsa arzı (IEO) gerçekleştirecek. Yayınlanan white paper’in son hali hala değişebilir.

Bitfinex LEO ile şimdiden 600 milyon dolarlık taahhüt aldı

Bitfinex’in LEO adlı borsa tokenleri ilk önce özel yatırımcılara sunulacak, daha sonra white paper’e göre arz edilecek miktar kalırsa, 10 Mayıs’tan sonra halka açılacak. Zhao Dong’a göre, Bitfinex şimdiden özel ancak yalnızca sözlü taahhütlerle 600 milyon dolar topladı.

Bu bildiri, bu süre zarfında borsa tokenleri vermenin başlıca nedenlerinden birinin, şirketin 850 milyon dolarlık fonunun şu anda ödeme işleme şirketi Crypto Capital tarafından kontrol edilen birkaç hesapta dondurulmuş olmasından kaynaklandığını belirtti. Bir hafta önce, New York Başsavcısı (NYAG), Bitfinex ve Tether’e, 850 milyon dolarlık zararı tanzim için dava açtı.

Bununla birlikte, Bitfinex white paper’de “yasal soruşturma ile aktif olarak iş birliği yapmak ve bu fonları yasal işlemlerle çözmek için başvuruda bulunmak” ibaresi yer aldı. Ve şirket, white paper’e göre “bu fonları alacağından emin” gibi gözüküyor.

Dondurulan borsa tokenleri, Bifinex’in önceki aydan en az yüzde 27 kârı ile piyasa fiyatından aylık olarak satın alınacak. Özellikle, Bitfinex, fonlarının donmasını takiben 18 ay içinde tokenleri geri alma hakkını da saklı tutuyor. Aslında, white paper, donmamış fonların en az yüzde 95’inin LEO’yu eşit miktarda kullanmak ve yakmak için kullanılacağını belirtiyor. Zhao Dong, 2017 ve 2018 yıllarında Bitfinex’in kârının öngördüğü tahminlere göre, dondurulan fon geri kazanılmasa bile, şirketin tüm tokenleri 4 yıl içinde geri alabileceğini söyledi.

Bitfinex borsa tokeni LEO’da bazı avantajlar sağlayacak

Ek olarak, Bitfinex’in IEO çıkarmasının başka bir nedenin, Ağustos 2016’da Bitfinex’in 119.756 Bitcoin (o sırada ~ 72 milyon dolar) miktarındaki zararından kaynaklı olduğunu da belirtiyor.

Binance’nn BNB’si gibi diğer borsa tokenleri gibi, LEO ayrıca işlem ücretlerinde indirimler sunacak. Bu bildiriye göre, LEO sahipleri kripto-kripto ticareti, borç verme oranı ve para çekme ücretlerinde yüzde 15 indirim ücreti alma hakkına sahip olacak.

Bitfinex’in 2018’deki kârı 404 milyon dolardı ve white papere göre yaklaşık 261 milyon dolar kâr dağıtıldı.

theblockcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin