featured

Bitfinex altyapı bakımı, kısa pozisyonları etkiledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Bitfinex altyapı bakımı nedeniyle platformunun 2 saat kapalı olacağını  duyurdu.

Bitfinex altyapı bakımı, özellikle piyasa manipülasyonuna karşı yapıldı

Bitfinex ayrıca, bakım güncellemesinin başlatılmadan 30 dakika önce konuya yönelik açıklama yapılacağını belirtti. Güncelleme nedeniyle, Bitfinex tarafından sunulan hizmetlerin yaklaşık iki saatliğine askıya alınacağı söylendi. Ayrıca, fiyat hareketlerinden etkilenmek istemeyen kullanıcıların, güncellemenin başlamasından önce siparişlerini iptal etmeleri gerektiği belirtildi. Bitfinex ekibi, güncellemenin ne zaman tamamlanacağı konusunda kesin bir zaman vermedi.

Bu güncellemelerin, borsanın DDoS saldırıları, piyasa manipülasyonu ve bunların yanı sıra platformdaki bir takım eksikliklerden kaynaklandığı belirtiliyor. Kripto topluluğuna göre, Bitfinex’in bakım güncellemesiyle ilgili duyuruları, kripto para fiyatlarında belirsizliğine yol açtı. Bu da, Bitfinex kullanıcılarının platformdaki kısa (short) pozisyonlarını kapatıp BitMEX ticaret platformuna geçmelerine neden oldu.

Bitcoin’in kısa pozisyonlarının düşüşü ile uzun pozisyonlarının yükselişi arasında güçlü bir korelasyon var!

Kısa pozisyon satışı, kripto piyasası düştüğünde kâr elde eden trader’ları ifade eder. Bu satıcıların, fiyatların yüksek ve düşük olduğu zamanlarda satış yapacakları kripto paraları satın aldıkları ve böylece dip fiyatları ile kâr elde ettiklerini gösteriyor. TradingView’e göre, Bitfinex’deki Bitcoin’in kısa pozisyonlarının düşüşü ile Bitcoin’in uzun pozisyonlarının yükselişi arasında güçlü bir korelasyon var.

 

Bitcoin’in kısa pozisyonları 1.00 UTC (TSİ 04.00) keskin bir düşüş yaşadı. Bunun ardından Bitcoin’in fiyatı aynı saat diliminde 6.633 dolara ulaştı. Yakın tarihli bir yazı da, BitMEX’te bir kısa pozisyon trader’ının 6.730 dolar ve  6.750 dolara emir girdiğini belirtiliyor. Bunlar 6.439 dolar seviyesinde pozisyonlarını %37,37’lik bir kârla kapattılar. Ayrıca bu trader’lar konuya yönelik şunları söylediler:

Daha fazla fiyat düşüşü bekliyorduk. Ancak ani Bitfinex duyurusu (yarın işlem için 2 saat boyunca kullanılamayacağı) güvenli hareket etmemizi ve pozisyonlarımızı kapatmamızı sağladı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin