Kripto para hackerları
Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

Bitfinex, 119.756 Bitcoin’i çalan hacker’a ödül verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Balina gözlemcileri(Whale Alert), 2016 yılında Bitfinex kripto borsasından neredeyse 1 milyar dolarlık BTC’yi çalmış olan bilgisayar korsanlarının Bitcoin transferlerini takip ediyor.

Bitfinex 119.756 BTC çaldırdı

Geçen ay, rezil balina üç yıl önce çalınan fonları ilk kez taşıdı ve 550 BTC’yi 15 ayrı adrese gönderdi. Şimdi, hacker son 24 saat içinde 172 Bitcoin’i yalnızca beş ayrı transferle bilinmeyen cüzdanlara taşıdı. En büyük transfer 640.002 dolar değerinde. Şubat ayında, Bitfinex, hackerların o zamanlar yaklaşık 72 milyon dolar değerinde toplam 119.756 BTC’yi çaldığını bildirdi. Güncel toplam tutar ise 96.7097.960 dolardır.

Bitfinex, 2018 yılının Kasım ayında, ABD hükumetinin, 2016 saldırısında çalınan Bitcoin’lerin bir kısmının ele geçirildiğine dair bir bilgi aldığını bildirdi. Japonya merkezli Mt. Gox Borsası’nın hack’i sonrası Bitfinex hack’i en büyük ikinci olaydı. Şubat 2014’teki Gox ihlali, sırasında müşterilerin 750.000 BTC’si, borsanın ise 100.000 BTC’si çalındı. Çalınan BTC’lerin toplam değeri o zaman 473 milyon dolardı. Bugün, bu miktar 6.897.750,000 ABD Dolarıdır.

Bitfinex, hacker’la anlaşmak istiyor

Bitfinex, çalınan fonları nasıl kurtarmaya çalışacağı konusunda yeni bir strateji ortaya koydu. Yeni yerli platform belirtecinin teknik belgesine göre:

 Şirket, sektörün liderleriyle çalışarak, hacker’a çalınan fonların çoğunluğunu güvenli ve özel bir şekilde geri ödeme şansı sunacak. Eğer bu sorunu çözerek işbirliği yaparlarsa çalınan BTC’lerin bir kısmı ödül olarak hacker’a bırakılacak.

Bu arada, kriptografik geliştiriciler Blockchain’in dijital ayak izini gizleyerek anonimliği arttırma yollarını geliştiriyorlar. “Mikserler” ve “CoinJoins” gibi yöntemler, Blockchain analistlerinin, meşru hareketleri için olduğu kadar hırsızlar için de kripto hareketlerinin takip edilmesini zorlaştırıyorlar

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin