featured

Teknik göstergeler, Bitcoin’in uzun vadede iyi bir tercih olabileceğini gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir zamanlar 67,000 dolar seviyesine ulaşan kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, şu anda 20,000 doların üzerine çıkmakta zorlanıyor. Yatırımcılar, kripto piyasasının düşüşünden sonra bir kaçış yolu arıyor. Ancak şu anda, kripto para piyasası da diğer piyasalardaki genel düşüş eğilimi tarafından kontrol altında tutuluyor. Bitcoin’in fiyatı, bir aydan fazla bir süredir 19,200 dolar civarında işlem görüyor. Bu da yatırımcıların kâr edebilmesini zorlaştırdı.

Eylül ayındaki başarısız dönüşün ardından, Bitcoin tekrar olumlu bir önyargıyı destekleyebilecek seviyelerde işlem görüyor. Şu an mümkün olan en iyi zaman olduğundan, uzun vadeli yatırımcılar  BTC biriktirmek için bu fırsattan yararlanabilir.

Bitcoin

Kâr ettirmesi açısından, bu yıl kripto para birimi sektörü için en kötüler arasında yer alacak gibi görünüyor. Bu Bitcoin’in yılın ikinci kapitülasyonu değil, aynı zamanda 12 yıllık ömründe genel olarak altıncısı.

Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar (NUPL) oranına göre Bitcoin, yalnızca bu yıl ikinci kez ulaştığı kapitülasyon bölgesinde rahat bir pozisyonda. BTC başlangıçta bu düşük seviyelere Haziran ayındaki çöküş sonucunda geriledi. 23,000 dolardan 19,000 dolara düşmesinin ardından Ağustos ayında bir darbe daha aldı.

Umut var mı?

Ek olarak iyimser göstergelerin azlığı nedeniyle, şu anda 19,158 dolardan işlem gören BTC, bir aydan fazla bir süredir değer değiştirmedi. BTC, 50 günlük SMA ve 100 günlük SMA seviyelerinin altında kalırken 18,600 dolarda bulunan önemli destek noktasının biraz üzerinde işlem görüyor.

Bu düşük seviyeler, tipik olarak bir trendin tersine döndüğünü gösterir. Ancak artık bu durum Bitcoin’in daha büyük pazarlarla artan korelasyonu değildir. Geçen ay itibariyle, BTC fiyatı ile S&P 500 endeksi arasında 0,59, BTC ile NASDAQ arasında 0,62 korelasyon vardı.

Bu durumdan tartışmasız fayda sağlayabilecek tek teknik gösterge rezerv riskidir. Ters Risk, göstergenin tüm yıl boyunca bulunduğu optimal birikim bölgesinin biraz altındadır.

Rezerv Riski, uzun vadeli yatırımcıların (Glassnode’a göre) güveni ve inancıyla ilgili olarak risk ve ödül arasındaki dengeyi izleyen döngüsel bir göstergedir. Mevcut fiyat (satış teşviki) ile uzun vadeli yatırımcıların kanaati (satmamanın fırsat maliyeti) arasındaki ilişkiyi modelleyen uzun vadeli bir döngüsel osilatör sağlanır.

Bir Bloomberg uzmanı geçtiğimiz günlerde dünya çapında artan faiz oranları nedeniyle çoğu varlığın değerinin düştüğüne dikkat çekti. Ancak Bitcoin hem benzerlerinden hem de Tesla gibi teknoloji devlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Ekim ayının ortalama %20’lik bir artışla BTC için en iyi ay olduğu söylenebilir. Ayrıca BTC fiyatının dibe ulaştığı ve artık olumlu harekete başlayacağı tahmin ediliyor.

TodayqNews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin