Bitcoin'in önündeki yeni engel nedir? 2024 yılında varlığı neler bekliyor?
Bitcoin'in önündeki yeni engel nedir? 2024 yılında varlığı neler bekliyor?

Bitcoin’in önündeki yeni engel nedir? 2024 yılında varlığı neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı yakın zamanda 35.000 dolara ulaştı ve jeopolitik belirsizliklere rağmen ne kadar güçlü durduğunu kanıtladı. Bu yazımızda Bitcoin için ilerleyen günlerde hayati öneme sahip seviyeleri inceleyeceğiz.

Bitcoin’e yönelik kurumsal destek artıyor

Bitcoin‘in zincir içi ölçümleri anlık ve uzun vadeli görünüme ışık tutuyor. Bitcoin’in dayanıklılığı, hem taktiksel stratejiler hem de kurumsal destek ile açıkça görülüyor.

https://twitter.com/intotheblock/status/1718145740592087439

Elde edilen verilere göre, Bitcoin’in ücretleri yüzde 44,8 oranında arttı ve bu durum, son fiyat yükselişi sırasında artan işlem faaliyetini yansıtıyor. Bu arada, Ethereum’un (ETH) ücretleri, Uniswap’in Haziran ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaşan işlem hacimlerinin etkisiyle sadece yedi günde neredeyse iki katına çıktı.

Bununla birlikte, merkezi borsalara giren ve çıkan kripto varlıklarında net bir akış gözlemlendi. Bitcoin, bu hafta boyunca 190 milyon dolarlık çıkış kaydetti; bu da varlıkların borsalardan ayrılma eğilimine işaret ediyor. Buna karşılık Ethereum’a 100 milyon dolarlık giriş görüldü ve bu da varlığa olan ilginin artığını gösteriyor.

Bitcoin’in önündeki yeni engel nedir?

Bitcoin fiyatı bir buçuk yıl sonra 35.000 dolarla zirvesine ulaştı. Ayrıca Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 100’ün üzerinde net bir kazanç sağladı ve mevcut makroekonomik koşullarda sağlamlığını kanıtladı.

Birçok analistin görüşüne göre, kripto piyasası yeni bir döngüye girmeye hazırlanıyor. Bu görüşü destekleyen faktörler de bulunuyor. İlk olarak Bitcoin blockchain işlem hacimlerinde 100.000 doları aşan bir artış yaşandı. Bu artış yatırımcı katılımına işaret ediyor. Özellikle Bitcoin spot ETF’lerin onaylanması ihtimali, balinaların ve kurumların Bitcoin’e olan ilgisini yeniden canlandırdı. Haziran ayı sonlarında BlackRock, ETF başvurusunda bulunmuştu, o dönemde de benzer işlemler görüldü. Mevcut koşullar göz önüne alındığında yatırımcıların merak ettiği bir soru var. Kurumsal faaliyetlerdeki bu artışla birlikte 2024 yılında bizi neler bekliyor?

Bitcoin için anahtar seviyeler

Bitcoin’in önünde kritik engeller bulunuyor. 35.000 dolar seviyesi bunlardan birisi, 664.000 yatırımcının 340.000 BTC almasıyla 35.000 dolar güçlü bir direnç olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye aşıldığı takdirde 38.000 dolar ile 39.000 dolar aralığında yatırımcıların maliyetlendiği görülüyor. Bu aralıkta 333.000 BTC’nin satın alındığı belirtiliyor. Bunlara ek olarak ters bir senaryo yaşanırsa da, 30.000 dolar seviyesi güçlü destek konumunda duruyor.

Biden’ın Bitcoin üzerindeki etkisi

Başkan Joe Biden’ın yeni düzenlemeleri açıklamak üzere teknoloji yöneticilerini Beyaz Saray’a çağırdığına dair haberler var. Bazıları bu düzenlemelerin yasalaşması halinde kripto endüstrisi üzerinde etkileri olabileceğine inanıyor. Ancak bu etki karmaşık bir konudur ve farklı yönleri vardır. Ancak unutulmamalıdır ki her ne kadar ABD hükümetinin kripto para düzenlemeleri ve politikaları önemli olsa da, Bitcoin ve diğer kripto paraların küresel bir varlık olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, dünya genelindeki diğer ülkelerin politikaları ve düzenlemeleri de Bitcoin üzerinde etkili olabilir.

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes’in görüşleri

Arthur Hayes, ABD Başkanı Biden’ın konuşmasının ardından Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Dünyanın içinde bulunduğu koşulların Bitcoin ve altın gibi varlıkların lehine olabileceğini söyledi. Özellikle savaşın yol açtığı küresel enflasyonun bu varlıklara yarayabileceğini de savundu.

“Eğer uzun dönemli ABD Hazine tahvilleri bir koruma sağlamazsa, yatırımcılar alternatifler aranmaya başlanacaktır. Bitcoin ve altın bu savaş ve enflasyon korkusu ortamında ön plana çıkacak ve yükselecektir.”

Bitcoin fiyat analizi

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin 34.149 dolardan işlem görüyor ve son yedi gün içinde yüzde 14 artış gösterdi. 20 milyon BTC’lik dolaşımdaki arzı ve 665.905.427.610 dolar değerindeki piyasa değeriyle Bitcoin oldukça umut verici olmaya devam ediyor.

Bitcoin için RSI değeri 83,7 seviyesinde bulunuyor ve bu da 30.000 dolar seviyesindeki desteğin önemini vurguluyor. Bu olumlu momentum devam ederse, Bitcoin potansiyel olarak 40.000 dolarlık direnci hedefleyebilir.

crypto.news


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin