Bitcoin-Wences Casares
Bitcoin’in öncülerinden Wences Casares'den Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalar

Bitcoin’in öncülerinden Wences Casares’den Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in yayılmasına ön ayak olan kişilerin başında gelen, Bitcoin (BTC) cüzdan girişimi olan Xapo’nun kurucusu Wences Casares, Bloomberg ile yapılan bir röportajda yeni ufuklar açan kripto paranın başarılı olabilmesinin yıllar alabileceğini söyledi.

Bloomberg ile yaptığı röportajda Casares, BTC’nin entelektüel bir deney olduğunu ve kendisini kanıtlamasının uzun yıllar sürebileceğini düşünüyor. Bitcoin’in genel kabul görüp göremeyeceği konusunda kesin bir görüşe sahip olmayan Casares, Bitcoin’in şu an ilk aşamalarında olduğunu ve 1992 yılındaki İnternetin konumu ile eşdeğer olduğunu kaydetti. Ancak Casares, başarı olasılığının hala daha yüksek olduğunu söylemeden geçmedi.

Wences Casares Bitcoin’in yayılmasını sağlayan önemli isimlerden biri

Arjantin doğumlu Casares, Silikon Vadisi’nin çığır açan kripto paraya olan ilgisinin bir katalizörü olarak hizmet eden ve Bitcoin’in yayılmasında önder olan kişilerden biri olarak tanınıyor. 2014 yılında Casares, soğuk depolama ve BTC tabanlı banka kartı ile birlikte özelliği içeren Bitcoin cüzdanı sunan bir şirketi Xapo’yu kurmuştu.

Casares, BTC’nin başarılı olup olmadığını görmek için önümüzdeki 7 yılın oldukça kritik olduğunu düşünüyor. Başarılı olması durumunda ise, BTC politik olmayan küresel bir değer ve anlaşma standardı haline geleceğini düşünüyor.

Casares röportajda özetle şunları söyledi:

Politik olmayan bir değer standardına ihtiyacımız var ve şu an piyasada böyle bir standart yok. Örneğin, Türk lirasının fiyatını, bir varil petrol fiyatını ya da ABD dolarının fiyatını sorduğunuzda, farklı değerlerde fiyatlar alırsınız.

Bilhassa, Bitcoin savunucusu olan Casares, Bitcoin’in fiat paraların yerini almasını mantıklı olarak görmüyor. Blockchain’in değerini merkezi bir otoriteden alan bir varlığın yerine geçebileceği fikrini ise anlamsız olarak ve hiçbir şey ifade etmeyen bir fikir olarak görüyor.

Gelecekte kriptoların tek bir varlık üzerinde ortaklaşa çalışacağını düşünüyor

Casares, daha önce BTC’nin apolitik bir değer standardı olma vizyonunu deklare etmişti. Geçtiğimiz yıl ise Casares, BTC’nin fiyatının 5 – 10 yılda 1 milyon doları bulacağı tahmininde bulunmuştu.

Casares, Blockchain ile ilgili olarak Ocak ayında küresel olarak değer taşıyan tek bir “sağlam” Blockchain’in ortaya çıkacağını belirtmişti. Casares’e göre, kripto ekosistemi gelecekte tekil, sağlam bir Blockchain etrafında birleşecek. Düşüncesine göre de BTC, bu sağlam ve tek Blockchain seçiminde en yüksek olasılık olarak duruyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin