Dünya Bankası ekonomistinden uyarı: Hyperwave teorisine göre Bitcoin bu seviyelere düşebilir
Dünya Bankası ekonomistinden uyarı: Hyperwave teorisine göre Bitcoin bu seviyelere düşebilir

Bitcoin’in karşılaştığı madencilik ölüm sarmalı nedir? Ari Paul açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlockTower’ın baş yatırımcısı ve yönetici ortağı Ari Paul Pazartesi günü son birkaç ay içinde Bitcoin’in azalan hash rate’ini tartıştı. Ayrıca, Bitcoin’in karşılaştığı madencilik ölüm sarmalı konusuna değindi.

“Hash rate yerine, benim için önemli olan ağ ne kadar güvenli.”

Bitmain’in İsrail’in madencilik merkezinin kapanmasına değinen Ari Paul, Bitcoin’in ağının güvenliğinin sağduyulu olduğu söyledi. Ayrıca Paul konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Daha fazla hash rate yerine, benim için daha önemli olan ağ ne kadar güvenli. Bu yüzden madencilik maliyeti düştüğünde tehlike geldi. Burada zor bir spektrum var. Çünkü sıfır marjinal elektrik maliyetine sahip bazı madenciler.

Bitcoin’in karşılaştığı madencilik ölüm sarmalı tehlikesi

Paul 6.000 dolar ila 6.500 dolarlık madencilik maliyetinin olmadığını iddia ediyor. Madencilik ücretinin gelir tablosuna ve madenciler için kârlı olmayan bir noktaya büyük ölçüde nasıl indirildiğine bakarak Ari Paul şunları söyledi:

İnsanların kullandığı terim ‘hash rate ölüm sarmalı’ ve bu fikir, Bitcoin fiyatının madenciliğin marjinal maliyetinin altına düşmesi durumunda, madencilerin madenciliğe son vermesi ve Bitcoin ağının temel olarak işlevini durdurması. Ancak, Bitcoin ağı bunu genellikle iki haftada bir otomatik olarak ayarlar, algoritmiktir.

Kaynak: Blockchain.com
Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin fiyatının sıfıra gitmesi durumu

Paul, Bitcoin ağının çalışma şeklinin, bir sonraki bloğu bulmanın zorluğunun otomatik olarak ayarlandığını ve bunun her bir 2016 bloğunda “koda yerleştirilmiş” olduğunu ekliyor. Ari Paul’un ortaya attığı endişe, Bitcoin fiyatının dramatik bir düşüşle sıfıra gitmesi durumu.

Ayrıca, bu iki haftalık dönemde yapılan madencilik, madencilik zorluk seviyesini, hash rate’deki düşüşü dengeleyecek ve madenciliğin kârlı olmasını sağlayacak şekilde ayarlayacak. Dahası Paul, iki haftalık kısa bir süre için madencilerin ekonomik olmayan bir şekilde madencilik yaptığını sözlerine ekliyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin