Goldman Sachs CEO'su: Düzenleyiciler Bitcoin'de bu hamleyi yapmalı
Goldman Sachs CEO'su: Düzenleyiciler Bitcoin'de bu hamleyi yapmalı

Bitcoin’in hareketlerini doğru tahmin eden analist BTC’de bu seviyelere işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, geçen hafta görülen 19.500 $’lık en yüksek seviyelerden bu yana güçlü bir düşüş yaşadı. Tarihsel olarak doğru tahminler yapan bir analist, kripto para birimi için daha fazla kayıp olabileceğini söylüyor.

Analist, Bitcoin’in muhtemelen daha fazla kayıptan önce bir ölü kedi sıçrama işleminin ortasında olduğunu gösteren bir grafik paylaştı.

Piyasaların öngörülebilir dalgalarda hareket ettiğini öngören Elliot Wave teknik analiz formundan alıntı yaptı.

Bitcoin, 15.000 dolara düşebilir

Bitcoin, geçen hafta görülen 19.500 $’lık en yüksek seviyelerden bu yana güçlü bir düşüş yaşadı. En düşük seviyelerden güçlü bir toparlanmanın ardından bile, önde gelen kripto para birimi 17.600 dolardan işlem görüyor. Bu seviye 19.500 dolar ile kıyaslandığında düşük bir seviye.

Analistler, bu düzeltmenin Bitcoin boğa piyasası için ne anlama geldiği konusunda farklı görüşlere sahipler. Bazıları düşüşün daha güçlü bir yükselişten önce gerekli bir düzeltme olduğunu düşünüyor. Diğerleri ise düşüşün, kripto paranın 12.000-14.000 $ teknik bölgeye düşmesiyle sonuçlanacak daha büyük bir düzeltmenin başlangıcı olduğunu düşünüyor.

Tarihsel olarak doğru tahminler yapan bir analist şu anda ikinci seçeneğe yöneliyor.

Trader kısa süre önce, Bitcoin’in muhtemelen daha fazla kayıptan önce bir ölü kedi sıçrama işleminin ortasında olduğunu gösteren bir grafik paylaştı. Analist, bir sonraki düşüşün kripto para birimini 15.000 dolarlık bölgeye getirebileceğini öne sürüyor.

Aşağıdaki grafik bu iddia ile paylaşılıyor. Grafik, Bitcoin’in son fiyat hareketini ve onu 15.000 $’a kadar götürebilecek bir Elliot Wave modelinde işlem görüyor olabileceği iddiasına yer veriyor.

Bu grafiği paylaşan trader, 2018’in ortasında Bitcoin’in 3.200 $’a kadar düşeceğini tahmin eden kişi. Kripto para, birkaç ay sonra en iyi borsalarda 3.150 $’a düştüğünde neredeyse tam olarak doğru olduğu kanıtlandı.

Image

Düşüş olacağını başkaları da söylüyor

Bu analist, daha fazla düşüş bekleyen tek analist değil. Bir kripto döngüsü analisti olan Bob Loukas, kripto para biriminin yeni zirvelere geçmeden önce düzenli olarak son piyasa döngüsünde %30 düşeceğini belirtiyor.

Bitcoin, en yüksek seviyesinden yalnızca yaklaşık %15 düştü. %30’luk tam bir düzeltme, BTC’nin 14.000 dolarlık bölgeye düşeceği anlamına geliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin