Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Bitcoin’in düzeltmesinin ardından altcoin sezonunu görecek miyiz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son başarılarını sürdürmek için mücadele ederken, altcoin’ler çok daha kötü bir konumda görünüyor, ilk on lider kriptonun çoğunluğu %10’dan daha az fazla düşüş gösteriyor. Peki ya bu Bitcoin düzeltmesi tam olarak ihtiyaç olan şeyse, ya da altcoin mevsimine sebep olduysa?

Yatırımcılar altcoin sezonunu bekliyor

Aylarca, altcoin mevsimin vaadi hemen hemen her kripto para meraklısının kafasındaydı ve birçok insanın kafasında eski günler hâlâ taze idi.

Bunun nedeni, son kez Bitcoin’in 2017’de parabolik hale geldiğinde büyük bir düzeltmeden sonra, altcoin yatırımcıların Bitcoin’e karşı karşılaştırılabilir kazanımlar elde etmesiyle önemli bir toparlanma oldu. XRP tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,40 dolara yükseldi, Ethereum (ETH) 1k dolarlık bölgeye girdi ve diğer birçok altcoin, Bitcoin karlarını alarak yatırımcılarını kâra boğdu. Açıklamak gerekirse, işte 7 Ocak 2018’de Coinmarketcap’tan tarihi bir görüntü:

İnsanların neden birden bire altcoin çağrısı yaptıkları anlaşılabilir. Bitcoin şimdiye kadar 2019’da %200 artışla bir ralli sergiledi ve bugünkü düzeltme, akıllara şu soruyu getirdi: Acaba altcoin zamanı geldi mi? Kripto Twitter’ın sosyal çevrelerindeki birçok kişi bu etkinliğin gerçekleşmesini diledi, umut etti ve hatta muhtemelen dua etti.

Altcoin sezonunun başlaması için ne gerekli?

Altseason’ın fikri genellikle bitcoin baskınlığı azalmaya başladığında ortaya çıkar. Bu, genellikle iyi eski FOMO’ya neden olan ve altcoin fiyatlarında daha fazla artışa sebep olan, sonuç olarak artan alt yatırım girişlerinden kaynaklanmaktadır. BTC baskınlığı (veya eksikliği) genellikle altcoin’lerin fiyatındaki bir artışla ilişkilendirilir. BTC baskınlığı, altcoin baskınlığı ile ters bir korelasyonu paylaşıyor, düşüşüyle ​​altcoin’lerde bir artış olduğunu gösteriyor.

BTC baskınlığı tipik olarak, trader’lar BTC aldıklarında ve tuttuklarında artar, bu genellikle altların satışı ile çakışır ve böylece altcoin baskınlığında bir azalma olur. Bunun tersi, BTC’nin baskınlığındaki bir düşüş için geçerlidir, insanlar ya BTC karşılığında altcoin’lere yüklemektedirler ya da fiat için BTC satmaktadırlar.

Şu anda Bitcoin %63 pazar üstünlüğüne sahip ve bu son düzeltmenin bir sonucu olarak altcoin’ler sıkıntı çekiyor. Son kez altseason tüm hızıyla devam ederken, BTC baskınlığı %33 civarındaydı ve altcoin pazarı BTC’yi tamamen domine ediyordu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin