Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi
Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi

Bitcoin’in bu yeni ortaya çıkan alanla sahneyi paylaşma zamanı neden geldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020, Bitcoin’in temelini önemli bir şekilde oluşturduğunu kanıtladı. Kripto para bir yıl önce Kara Perşembe günü fiyatının düşerken, yılın geri kalanı BTC’nin yoğun makroekonomik kargaşaya dayanma yeteneğinin bir kanıtı olarak geçti. Aslında, kripto para birimi, uzun vadeli değer deposu anlatısını da kurmayı başardı.

Kurumsal yatırımcılar

Kurumsal yatırımcıların artık Bitcoin’in yatırımcı çevrelerinde önemli bir demografik hale gelmesiyle, dijital varlık piyasası BTC’nin başarısına daha da bağımlı. Bu, en azından yeni yatırımcılar ve geleneksel finanstan göç eden ve portföylerini çeşitlendirmenin bir yolu olarak BTC ve dijital varlıklara bakan kişiler için de geçerli.

Ayrıca böyle bir gelişmeye inanmak için de iyi sebepler var. Şunu bir düşünün – Skew tarafından sağlanan piyasa verilerine göre, BTC’nin 2021’deki YTD’si, dünyanın en büyük altcoin’i olan Ethereum hariç diğer tüm vurgulanan varlıkları geride bırakıyor.

Arca’nın yakın tarihli bir raporu da aynı sonuca vardı. Aynı duruma göre, birçok yeni yatırımcı için dijital varlıklar piyasası, Bitcoin ile eş anlamlıdır.

Bununla birlikte, bu yaklaşımın geçmişte faydaları varken, artık mantıklı geliyor mu? Rapor, özellikle dijital varlıklar piysasındaki çeşitli alt sektörlerin YTD bazında daha yüksek marjlarla nasıl arttığına işaret ettiğinden, şimdi bu, yanıtlanması daha zor bir soru.

Rapor ayrıca, dijital varlıklar içinde bir “rotasyon” gerçekleştiğine ve her bir “benzersiz dijital varlık sektörünün” Bitcoin ve kripto para birimlerinin YTD’sinden daha iyi performans gösterdiğine dikkat çekti.

“Bu diğer sektörlerinsatın alma gücü, enflasyon koruması veya dijital para ile hiçbir ilgisi yok ve bunun yerine blok zincir teknolojisini tamamen farklı şekillerde kullanan şirketlere ve projelere öz sermaye benzeri yatırımlar söz konusu.”

Bu aynı zamanda eski korumanın değiştirilmesini, önümüzdeki yıllarda DeFi gibi alanlar için umut verici bir fırsat haline getiriyor.

DeFiPulse’a göre DeFi’de kilitlenen toplam değer, yaklaşık 44 milyar dolar olan yeni bir ATH’yi kaydetmenin eşiğinde. Wall Street’in koridorlarından farklı olarak, dijital varlıklar piyasasının yatırımcılara daha fazla şeffaflık sağlaması beklendiğinden, DeFi’nin bunu yapmak için en iyi donanıma sahip olduğu ve önümüzdeki yıllarda finans dünyasında muazzam değişiklikler yapacağı iddia edilebilir.

Pek çok yatırımcının yeni sektörler hakkında hala çekinceleri olsa da Arca, DeFi alanının şeffaflığının en büyük fark yaratan unsur olduğuna dikkat çekti. DeFi ekosisteminin güvenliği ile ilgili olarak, “DeFi’de hackler oluyor mu? Ama olduğunda hemen anlarsınız.” ifadesine yer veriliyor.

Dijital varlıklar piyasası Bitcoin ile eşanlamlı olsa da, ileriye dönük olarak, yatırımcıların bakış açısından artık tek atlı bir yarış olmayacak. Kripto konusunda hala erken bir aşamada olduğumuz ve altyapı inşa edildikçe yatırımcıların yakın gelecekte aralarından seçim yapabilecekleri pek çok teklifin olacağı iddia edilebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin