Bitcoin'in (BTC), yılbaşı öncesi yükselişinin altında yatan sebep ne?

Bitcoin’in (BTC), yılbaşı öncesi yükselişinin altında yatan sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Yeni Yıldan hemen önce 2.000 dolarlık bir pump yaşadı. BTC, birkaç saat önce piyasada ortaya çıkan %3’lük bir flaş artışla kripto para piyasasının çoğunluğuna bir hediye verdi.

Bitcoin neden yükseldi?

Bazı trader’lar, piyasadaki ani satın alma gücünün, aşırı satım gösteren piyasa tarafından uzun süredir beklenen teknik toparlanma nedeniyle ortaya çıktığını varsaydılar.

Bitcoin fiyatı

Ancak asıl sebep, en acı fiyatının 47.000 doların altında olmasıyla Aralık opsiyonlarının tükenmesinde yatmaktadır. Opsiyonların süresinin dolmasıyla sona ermesinin ardından ortaya çıkan yeni opsiyon sözleşmeleri, riskten korunma pozisyonları için piyasanın ana aracı veya belirtilen dönemde bir sonraki Bitcoin fiyatına “bahis” haline gelir.

Bitcoin, spot piyasadaki eğilimlerden ziyade türevleri takip etme eğiliminde olduğundan, fiyat oluşum sürecinde opsiyonlar ve vadeli işlem sözleşmeleri iki ana belirleyicidir. Opsiyonların süresinin dolması, fiyatı doğrudan etkilemez; bunun yerine, opsiyonların maksimum acı fiyatı spot tüccarlar için bir kılavuz görevi görebilir.

Bitcoin’in yılbaşı performansı

Basın zamanında, Bitcoin 2022 yılına “yeşil bir gün” ve neredeyse %3’lük bir fiyat artışı ile giriyor. Ancak ne yazık ki kripto yatırımcıları için piyasadaki en büyük kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana değerinin %30’unu kaybetti.

Yıl boyunca, BTC, hem güçlü toparlanmalara hem de düzeltmelere yol açan birden fazla ayı ve boğa döngüsüne sahipti. Şimdilik BTC, Eylül, Nisan ve Şubat seviyelerinde işlem görüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin