Bitcoin fiyatı
Bitcoin’in 600 dolar birden düşmesi boğa piyasasını zora sokuyor

Bitcoin’in 600 dolar birden düşmesi boğa piyasasını zora sokuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, son birkaç gündür tüm büyük kripto paraların yükselişi ile pozitif bir görüntü verdi. Birçok yatırımcı, yeni bir altcoin sezonunu işaret eden çift basamaklı kazançlar elde etti. Bununla birlikte, bugün tüm piyasa geneline bir düzeltme hakim olduğundan bu görüş şu an rafa kalkmış gibi gözüküyor. Bitcoin, diğer tüm altcoinleri de etkileyecek şekilde -Stellar hariç- yaklaşık 600 dolar değer kaybetti

Bitcoin hızlı şekilde 600 dolar aşağı indi

Bitcoin, son 24 saatte dik bir düşüş kaydetti ve bu süre zarfında yüzde 3,34 civarında bir kayıp görüldü.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, kripto para, USD değerinin büyük bir kısmını şiddetli bir düşüşle kaybetti ve fiyatı 9.600 doları gördü. Düşüş sonrası hızlı bir toparlanma görülen BTC, hala 10.000 doların altında işlem görüyor.

Mevcut piyasa sermayesi 260 milyar dolar civarına düşerken Bitcoin Pazar payının yüzde 67,5 civarında seyrettiğini görüyoruz.

Bitcoin, geçtiğimiz birkaç hafta içinde 10.000 doların üzerindeki güven vermeye devam ediyordu. Bu keskin düşüş, boğa piyasası gelişimine de önemli bir sekte vurdu diyebiliriz.

Altcoin sezonu ertelendi mi?

Altcoinler, Binance’ın ABD merkezli vatandaşlar için platformunu açmasından sonra biraz rahatladı. Kayıtlar dün başladı ve çoğu yatırımcı, büyük ve orta seviye altcoinlere ciddi bir destek verdi. Bunu görülen çift haneli kazançlarla teyit edebiliriz. Bugün ise manzara tam tersine döndü.

Açıkçası, tüm pazar kırmızı bir görünüm verdiği ve son 24 saat içinde hemen hemen tüm altcoinler değer kaybetti. Bununla birlikte, son birkaç aydır göremediğimiz bir şey olan BTC’nin Pazar payındaki düşüş de dikkate değerdi. BTC’nin volatil hareketleri çok önemli olarak görülmese de mevcut durumda Bitcoin’in hem değer hem de baskınlığını kaybettiği bir pazarda altcoinlerin nispeten daha güçlü tuttuklarının bir göstergesi olabileceği görülüyor.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin