Ünlü CEO Bitcoin rallisinin bu tarihe kadar süreceğini açıkladı - İşte nedeni
Ünlü CEO Bitcoin rallisinin bu tarihe kadar süreceğini açıkladı - İşte nedeni

Bitcoin’in 2.500 dolarlık ralli yapmasını sağlayan sinyal yeniden yandı – boğa koşusu mu geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 11 bin doları iki kez test ettikten sonra bu önemli seviyenin üzerinde kalamadı. Kripto para birimi şimdi 10 bin 950 dolar seviyesinin biraz altında işlem görüyor.

Bitcoin, orta vadeli bir zaman diliminde yükselişe geçecek gibi duruyor. Bir analist önemli bir yükselişin olacağını gösteren devam sinyaline işaret ediyor.

Sinyal en son fiyatın 9 bin 500 dolardan 12 bin dolara yükseldiği ralli sırasında görülmüştü.

Eğer bu sinyalin işaret ettiği yükseliş yeniden tekrarlanırsa bu durum BTC’nin bir boğa koşusunun eşiğinde olduğu anlamına gelecek.

Bitcoin’de sıra boğa koşusunda mı?

Yakın zamanda bir kripto traderı, Bitcoin’in RSI yükseliş kanalının geçtiğimiz yıl boyunca kırılmasının güçlü eğilimin devam etmesine neden olduğunu tespit etti.

Aşağıdaki grafiği paylaşan analist Bitcoin’in RSI’sının en son şu anki gibi göründüğünde, kripto paranın yaklaşık bir hafta içinde 2 bin 500 dolar artış gösterdiğine dikkat çekiyor.

Image

Aynı analistin kısa vadeli bir zaman dilimi için Bitcoin’de düşüş eğilimi olacağına dair fikir beyan ettiğini belirtmekte de fayda var. Ancak bu yaklaşım özellikle Bitcoin’in orta vadeli bir kırılmanın ortasında olduğunu gösteren yukarıdaki analizi geçersiz kılmıyor.

Bu analistin kısa vadeli bir zaman diliminde düşüş eğilimi göstermesinin nedeni, Bitcoin’in kısa vadeli grafiğinde bir düzeltmenin yakın olduğunu gösteren bir dizi sinyalin ortaya çıkmasıdır.

Bu nedenlerden bazıları aşağıdaki şeklide yer alıyor:

  • Bitcoin, günlük grafiğinde düşüşün tersine döndüğünü gösteren bir Tom Demark Sequential “9” oluşturdu.
  • BTC, bu seviyenin üzerinde bir fitil oluşturarak ve ardından bu seviyenin üzerinde yer almayı başararak 11 bin dolar seviyesini bir direnç olarak doğruladı.
  • Bitcoin’in son fiyat hareketi ile iki gösterge arasında oluşan gizli düşüş farklılıkları bulunuyor: Stokastik RSI ve Fisher Dönüşümü. Her iki gösterge de trend göstergeleridir.

Blok zinciri analizleri ne diyor?

Blok zinciri analizi, yukarıda bahsedilen traderın Bitcoin’in orta vadede yükselişe geçeceği düşüncesini doğruluyor.

Önde gelen bir blok zinciri analisti Willy Woo, geçen hafta BTC’nin görünümü üzerine şu ifadeleri kullanmıştı:

“El değiştiren kripto paraların neden olduğu bir başka duygu hareketi tamamlandı. Önümüzdeki haftalarda bir sonraki yön hareketi muhtemelen yukarı doğru olacak. Buradan fiyatta herhangi bir felaket düşüşü görmemiz pek olası değil. Genel olarak, herhangi bir mega düşüş beklemiyorum. Kısa zaman dilimlerinde daha küçük düşüş şansının olması direnci sallamaya hizmet ediyor. Daha uzun yörüngeli makro hareket dikkate alındığında, eğer spot yatırımcıysanız, bu seviyeden kripto paraya girmek için fena bir zaman değil. 10 bin doların altında çok sayıda satın alma desteği var. Bu seviye aynı zamanda bir dipten alma senaryosu ortaya koyuyor.”

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin