Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor
Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor

Bitcoin’i yasaklıyor ama Rusya kripto paralardan vazgeçemiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk önce Dünya kamuoyuna Rusya’nın Bitcoin’i legal hale getireceği duyuruldu. Ancak Rusya Başkanı Putin son anda karar değiştirdi ve Bitcoin yasak hale getiriliyor. Rusya’nın Bitcoin’i yasaklayan kripto para yasası, oldukça tartışıldı. Ancak Rusya blockchain teknolojisinden vaz geçmiyor.

Rusya’nın kripto para yasasını daha da netleştirmesine ihtiyacı var. Rusya’da dijital para birimleri yasal ama dijital para birimleri üzerinden Rus vatandaşların alışveriş yapması yasak.

Rusya kripto paralardan vazgeçemiyor!

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank, değeri Rus rublesi ile bire bir sabitlenmiş stabilcoin üretiyor. Sberbank’ın çıkaracağı kripto paranın adı Sbercoin.

Waves’ın blockchain’in geliştiricilerinden Igor Kuzmichev, Sberbank’ın Sbercoin’in teknik ve hukuku pozisyonu hakkında uzun süredir çalışma yürüttüğünü belirtti. Çalışmalarda artık son aşamaya geçiliyor.

Rusya, devlet politikası olarak özel kripto paraların kullanımını engelliyor. Ancak kendi kontrolünde blockchain çalışmaları ve kripto paralardan vazgeçmiyor. Benzer politikayı Çin’de de görmek mümkün.

Çin yönetimi blockchain’i stratejik teknolojikler arasında görüyor. Çin kendi stabilcoin’ini ve resmi blockchain ağını geliştirdi. Çin merkez bankası dijital para birimi 5 ayrı şehirde pilot olarak kullanılıyor.

Rusya’nın en büyük kamu bankası SberBANK, SberCoin sayesinde blockchain üzerinden daha hızlı ve ucuz para transferinde bulunabilecek. SberCoin’in reel ekonomide alışverişlerde kullanılabilirliği konusunda gelişmeler, ilerleyen süreçte belli olacak.

Coingeek.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin