Bitcoin’i ayı piyasasına sürükleyen duruma Mt. Gox’un etkisi nedir?
Bitcoin’i ayı piyasasına sürükleyen duruma Mt. Gox’un etkisi nedir?

Bitcoin’i ayı piyasası yönetiyor! Mt. Gox’un buna etkisi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son üç gündür kripto para piyasası, fiyatlar önemli ölçüde düştüğü için büyük bir darbe yaşıyor. Sosyal medya toplulukları Mt. Gox’yu Bitcoin’in fiyat düşüşünden sorumlu tutarak piyasanın bir ayı eğilimi içine girdiğini belirtiyor. Bitcoin yazım sırasında %2 oranında düşüşle 8.542 dolarlık bir fiyattan işlem görüyor. Peki Bitcoin’i ayı piyasası yönetiyor olsa da Mt. Gox’un bu duruma etkisi nedir?

Geçtiğimiz 7 günlük dönemde pazar, yüzde 14,5 oranında düştü

Bitcoin’in piyasa değeri 146 milyar dolara düştü, bir hafta önce ise 154 milyar dolardı. Geçtiğimiz 7 günlük dönemde pazar, %14,5 oranında düştü. En büyük düşüş, fiyatların %6,5 oranında düştüğü son 24 saatte gerçekleşti. Piyasa hala bir düşüş eğilimi gösteriyor ve yazım sırasında %0,3 oranında düşüyor.

Mt. Gox, 2013 yılında en büyük kripto para borsalarından biriydi. Eski borsa şirketi saldırıya uğradı ve iflasa gitti. Basına yansıyan haberlere göre Mt. Gox, 2013 yılında 650.000 Bitcoin kaybetti. 2014 yılında 473 milyon dolar değerinde Bitcoin platformdan çalındı. Borsa hala 200.000 Bitcoin’e sahip. Son zamanlarda 36 bin Bitcoin, Mt. Gox’nun avukatı olan Nobuaki Kobayashi tarafından piyasaya sürüldü.

Bitcoin’i ayı piyasasına sürükleyen duruma Mt. Gox’un etkisi nedir?

Nobuaki Kobayashi Mt. Gox’nun, eylül ayından bu yana hem Bitcoin (BTC) hem de Bitcoin Cash (BCH)’de 400 milyon dolar sattığını açıkladı. Açıklamadan sonra, sosyal medya Nobuaki Kobayashi’yi piyasaya sürdüğü Bitcoin’ler için suçlamaya başladı. Uzmanlar, Mt. Gox, piyasaya sürdüğü Bitcoin’lerin fiyatlar üzerinde piyasadaki mevcut düşüşler kadar değil de ufak bir etki yaratabileceğini belirtiyor.

İstatistikler, her gün 600 binden fazla Bitcoin’in takas edildiğini göstermekte. Öte yandan sosyal medya, Bitcoin fiyatındaki düşüşler nedeniyle Mt.Gox’i suçlamaya devam ediyor. Bitcoin fiyatı yazım sırasında %1,47 oranında düşüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin