featured

Bitcoin’den Yeni Rekor; Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi 5.400$

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Makale güncelleme;

Bitcoin yeni rekorunu kırdığı dakikaların ardından durmuyor yükselişine devam ediyor. Akşam saatlerinde bazı borsalarda 5.400$’dan işlem gördü. Coinmarketcap verilerine göre yeni en yüksek seviye 5.386 $ oldu. 

Bitfinex gün içinde 5.419$ kurundan işlem yaptı.

 


 

Bitcoin bir gecede yeni rekor seviyesine ulaştı. Aylardır süren direncin ve birkaç denemenin ardından bu gün itibariyle Bitcoin tüm zamanların yeni en yüksek seviyesine ulaştı ve bazı borsalarda 5.200 dolar kurundan işlem gördü.

Çarşamba gününe 4.800$ kurundan giriş yapan Bitcoin, gün içinde 4.780$’a geri çekilip tırmanışa geçerek günü 4.820$ bandında kapattı.  Perşembe’nin ilk saatleriyle birlikte yükselişine ara vermeden devam etti ve son 24 saatlik işlem hacminde ortalama %8’lik bir artışla 5.172$ kuruna kadar yükseldi.

coinmarketcap 24 saatlik btc grafiği

Bazı borsalarda Bitcoin coinmarketcap ortalamalarının çok daha üzerinde işlem gördü.

Poloniex: 5.260$

Bittrex: 5.250$

BTCTurk: 18.885 TL kurundan işlem görerek yeni TL rekoruna imza attı.

 

Bitcoin yeni en yüksek piyasa değeri

1 Bitcoin’in 5bin doların üzerinde bir kurdan işlem görmesi, aynı zamanda tüm zamanların en yüksek piyasa değerin ulaşmasını da sağladı. Toplamda piyasada dolaşan (üretilmiş olan) Bitcoin miktarı bu gün itibariyle 16,618,675 BTC ve son 24 saat içinde gördüğü en yüksek seviye 5.172$ olması nedeniyle, bitcoin’in yeni piyasa değeri rekoru 86 milyar dolar’a ulaşmış durumda.

Bu artışla BTC, toplam kripto paraların piyasa değeri olan 170 milyar dolarlık hacmin % 53.7’sini oluşturmaktadır.

Bitcoin artışındaki nedenler

Bitcoin’in fiyat artışı için tek bir neden söylemek çok zor, ancak Çin’in piyasalara etki eden tavrı artık azalmaya başlıyor.  Japonya, ABD’nin önüne geçerek en büyük Bitcoin pazarı haline geldi.

Birçok ülke Bitcoin ve kripto paralar hakkında yasal düzenlemeler konusunda çalışmalar başlattı.

Başta ABD olmak üzere artık birçok kurumsal yatırımcı, yatırımlarını klasik yatırım araçlarından çekip ya da paylaştırmak adına Bitcoin’e yönelmeye başladı.

1 ağustos çatalından sonra çıkan Bitcoin Cash, korkulanın aksine bitcoin kuruna herhangi olumsuz bir etki edemedi ve hatta Bitcoin bu hareketten yeni bir güven tazeleme ile ayrıldı.

Şimdi ise yaklaşan yeni bir çatal, Bitcoin Gold geliyor. Bitcoin’in bu çıkışına en büyük etki eden nedenin yaklaşan bitcoin gold çatalı olabileceğini de ekleyebiliriz.

Henüz bu konuda büyük borsalardan gelen bir açıklama olmamasına rağmen, bitcoin cash çatalında gerçekleşen, yatırımcıların ellerinde var olan bitcoin adedince bitcoin cash alabilmeleri ve almış olmaları, bitcoin gold için de aynı ihtimali ve olmayan bir kazancın var olmasını sağlıyor.

Havadan kazanç diyebileceğimiz; çatallanma sonrası kazanç, birçok yatırımcının çatallanma dönemi olacak olan 25 ekim tarihinde ellerinde bitcoin tutmalarına itiyor.

 

Sinan Dündoğan
Kripto Para Haber 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin