featured

Son dakika: Bitcoin’den yeni rekor! BTC fiyatı için 60 bin dolara uzak değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası yatay seyrederken Bitcoin haftaya hızlı başladı. Pazartesi günü Bitcoin ETF’lerine 520 milyonluk giriş yaşandı. Bu hamle BTC fiyatının 57 bin dolar seviyesini aşmasını sağladı. Bununla akabinde haftaya güçlü bir hamleyle başlayan lider dijital varlık BTC için tahminler de güçlenmeye devam ediyor. Özellikle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan ATH’den yüzde 26 uzakta olan varlığın bir boğa koşusuna başladığı ve mevcut rallinin beklenenden daha yükseklere ulaşabileceği düşünülüyor. Fakat Bitcoin’in yarıya indirilmesinden önceki bir arz yükselişinin varlığın fiyatını zaten 55 bin doların üzerine çıkaracağı tahmin ediliyordu.

Spot Bitcoin ETF’leri yükselişi tetikliyor

Farside şirketinin verilerine göre 26 Şubat Pazartesi, Stop BTC ETF’lerine 520 milyonluk giriş yaşandı. Bunun yanında BlackRock şirketi net olarak 111,8 milyon dolarlık rekor bir giriş gerçekleştirdi ve toplam girişin 6 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Bunu ETF haberleri ile sık sık gündeme gelen Fidelity şirketi takip etti. Şirket ETF giriş 243 milyon dolar oldu. Yine önemli bir şirket olan Ark 21Shares için ise ETF girişi 130 milyona ulaştı.  Bu gelişmeler Bitsel, VanEck gibi şirketleri de etkileyerek yükseliş hareketinin ortasında önemli girişler gördü.

Bununla birlikte dokuz spot BTC ETF’sinin neredeyse tamamında büyük bir giriş görüldü. Son zamanlarda büyük satışlarla gündeme gelen Grayscale’in GBTC’sinde de düşüş görüldü ve perakende yatırımcıyla birlikte ve kurumsal yatırımcılar arasında BTC çıkışında bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz cuma günü GBTC’sinde  22,4 milyonluk bir çıkışa görüldü. Bu güçlü yükseliş hissine işaret ediyor. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, bunun fon için rekor düşük çıkış olduğunu belirtti. 3,84 milyar dolarlık rekor hacim ve net girişler 30 dakikadan kısa bir sürede 55 bin dolardan 57 bin doların üzerine çıktı.

1 günlük BTC fiyat grafiği

BTC fiyat analizi ve fiyat tahminleri

27 Şubat Salı günü günün erken işlem saatlerinde 51 bin dolar seviyesinden 57 bin dolara ulaşan BTC, son 24 saat içinde yüzde 9,81 yükseliş yaşadı. Kripto Korku ve Açgözlülük endeki pazar günkü 72 seviyesinden 79 ulaştı ve yeniden aşırı açgözlülük aralığında yer alıyor. Bu durum yatırımcıların Bitcoin’e olan yoğun ilgisini gösterirken varlığın işlem hacmi son 24 içinde yüzde 235 yükseldi. Uzmanlar, Bitcoin yarıya inmeden önce BTC fiyatının 60.000 dolara ulaşacağını öngördü ve popüler analistlerden biri olan Peter Brandt, varlığına yönelik tahminlerinde güncelleme yaptı. Analist X platformunda BTC grafiğindeki 3 günlük harekete atıfta bulunarak baş omuz modeline dikkat çekti. Varlık bu grafik modelini kırarak yeni bir üst dirence doğru hareket etti. Analiste göre bu çıkışla birlikte dijital varlık, 120.000 ila 200.000 dolar arasında yeni zirvelere ulaşabilir.

Bitcoin
Kaynak: X, Peter Brandt

Yükseliş hareketi Microstrategy şirketinin bu ay yaklaşık 3.000 ek BTC satın aldığını duyurmasının ardından geldi. Bu son satın alma ile şirketin Bitcoin holdingleri artık 193.000’e ulaştığını ortaya koyuyor. BTC fiyatı 57.250 dolar seviyesine ulaşarak bir rekor kırdı. Varlığın fiyatı şu anda 56.300 seviyesinde işlem görüyor. Daha önce belirlenen 68 bin dolarlık seviyeye yaklaşan varlığın nisan ayında gerçekleşecek olan Bitcoin halving etkinliği ile daha büyük bir atılımla yükselme potansiyeline işaret ediyor. Aynı zamanda yarılama etkinliği lider dijital varlıklarda yükselişin yanında Bitcoin Minetrix gibi piyasaya yeni çıkan tokenleri de destekliyor.

Bitcoin Minetrix son etaba yaklaşıyor

Geleneksel madencilik sorunlarına karşı güvenli ve şeffaf çözümler sunan Bitcoin Minetrix projesi, bulut madencilik anlayışını yerleştirmeye çalışıyor. Proje, geleneksel madenciliğin merkezileşmiş sorunlarına karşı sıradan yatırımcının madencilik faaliyetlerinden gelir elde etmesini sağlar. Bitcoin Minetrix projesi, ETH ağı üzerinde kuruludur ve bu da proje için güvenli bir kullanımı işaret eder. Üçüncü taraf dolandırıcılık risklerine karşı yatırımcıyı korur. Ayrıca teknik bilgi gerektirmediği için minimum düzeyde sınırlı bir bilgiyle herkesin madencilikten kâr elde etmesini sağlar. Ek olarak oldukça kolay bir kullanıma sahip olan BTCMETX tokeni, ağır bilgisayarlar ve donanımlar gerektirmez. Madencilik yaparken oluşan ses ve gürültü kirliliğinin önüne geçerek çevreci bir kullanım sergiler ve uzun vadeli bir yatırım tercihi olur.

Bitcoin Minetrix Satın Al

Bitcoin Minetrix nasıl satın alınır?

Şu anda ön satış aşamasında olan ve son etaba yaklaşmaya başlayan BTCMTX tokeni, resmi web sitesi üzerinden satın alınabilir. Token fiyatı şu anda 0.0137 dolar olan varlığı satın almak için öncelikle web sitesi üzerinden uyumlu kripto para cüzdanını bağlamak gerekir. Cüzdan işleminden sonra USDT veya ETH ödeyerek tokeni satın almak mümkündür. Ayrıca son verilere göre 11.4 milyon birikim topladığını açıklayan Minetrix projesi, 3 gün sonra fiyat artışına gideceğini ve yeni bir etaba başlayacağını duyurdu. Son olarak uygun fiyata satın alınabilecek olan varlığın staking özelliklerini de yatırımcı için avantaj sunuyor. 

Bitcoin Minetrix Satın Al

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin