Ünlü altın yatırımcısından karamsar Bitcoin fiyat tahmini
Ünlü altın yatırımcısından karamsar Bitcoin fiyat tahmini

Bitcoin’de Mayıs ayı tuzağı tekrar gerçekleşecek mi? İşte analist cevapları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk kripto para birimi olan Bitcoin, arka arkaya gelen üçüncü mumu yeşil olarak kapatmaya ayarlandı. Bitcoin, daha önce rekor kıran altı mumu kırmızıyla kapattı ve Bitcoin fiyatını bunun sonucunda 3.150 dolara düşürdü.

Kripto analistleri Bitcoin fiyat grafiklerinde kırmızıyı bekliyor

Bitcoin’in bu düşük seviyelerden bu yana ne kadar tırmandığına bağlı olarak, kripto analistleri, satın alma momentumu tükenme göstermeye başladığında ve daha büyük bir geri çekilme gerçekleştiğinde Mayıs ayında kırmızıya yaklaşabileceğine inanıyor. Ancak bazı analistler  Mayıs ayı boyunca Bitcoin fiyatındaki geçmiş performanslara göre fiyatın yeşil kapanmasının daha muhtemel olduğu öne sürülüyor. 

Kripto pazarında aylar boyunca devam eden yükseliş güveninin ardından Bitcoin, Aralık 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana ciddi düştü. Son zamanlarda yapılan bir hareket Bitcoin fiyatını daha da yükseltti ve 5.450 dolar civarında mevcut seviyelere dönmeden önce BTC 5.650 dolara yükseldi. Üst üste üç ay süren yeşil renk nedeniyle ve 2018’in düşük seviyesinden bu yana Bitcoin fiyatı neredeyse ikiye katlandı.  

“Mayıs’ta sat ve arkana bile bakma” atasözü doğru mu?

Analistler şimdi lider kriptosunun geri çekilmesini bekliyorlar ve bu da kırmızı Mayıs mumunun kapanmasına neden oluyor. Mayıs ayına doğru giderken BTC düşmesine rağmen analist Josh Rager, kırmızı ayın kapatılmasından önce Bitcoin’in 6.400 dolarlık bir girişimde bulunma olasılığını reddetmiyor. Bitcoin, Mayıs ayı boyunca nereye giderse, önümüzdeki birkaç yıl boyunca kripto pazarının tamamında tonu belirleyebilir ve “Mayıs’ta sat ve arkana bile bakma” atasözünün kripto alanında bir değeri olup olmadığını da bu süreçte öğreneceğiz.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin