Bitcoin fiyatına ilişkin analist yorumları
Bitcoin fiyatına ilişkin analist yorumları

Bitcoin’de düşüş trendi sona mı erdi? İşte analist yorumları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün kripto para piyasasında yeşiller açıyor. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve diğer altkoinler son 3 saatte içerisinde inanılmaz bir sıçrama yaptı. Bitcoin, dün gece 5.900 dolardan hızlı bir tırmanışla 6.400 doların üzerine çıktı. Bitcoin şu anda %8,5 oranında artışla 6.400 dolardan işlem görüyor. Lider kripto paranın piyasa değeri yazım sırasında 109,5 milyar dolar. Bir sürü grafik analisti Bitcoin’in 5.000 doların altına ineceğini öngörüyordu. Ancak Bitcoin, bugünkü fiyat artışıyla bu yorumların hepsini tersine çevirdi. Peki Bitcoin’de düşüş trendi sona mı erdi? İşte analist yorumları…

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

“Piyasaya yönelik haberler oldukça olumlu.”

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin fiyatları Kasım ayından bu yana görülen düşük seviyesine geriledi. Kripto para birimi geçtiğimiz yıl yüzde 1.100’den fazla yükselişten sonra 2018’de yüzde 57 oranında değer kaybına uğradı. Finans uzmanı Brian Kelly, geçtiğimiz günlerde 3 ana nedenle Bitcoin‘in orta vadede önceki destek seviyelerine geri döneceğine ve 10 bin doların üzerine çıkacağını belirtti. Brian Kelly’nin belirttiği nedenler şunlardı: Dibin yakın olduğuna işaret eden yatırımcılardaki olumsuz düşünceler, Japon kripto para piyasasındaki pozitif gelişmeler, Gox’un Bitcoin satışının 2019 yılına ertelenmesi. BKCM CEO’su Brian Kelly, ayrıca konuya yönelik şunları söyledi:

Piyasa herhangi bir olumlu habere şu anda aşırı tepki vermiyor. Ancak son zamanlarda piyasaya yönelik haberler oldukça olumlu.

Bitcoin fiyatına ilişkin analist yorumları

Ayrıca Brian Kelly, geçtiğimiz haftalarda Bitcoin için 6.500 dolar seviyesinden bir sıçrama beklediğini, madencilik maliyetinden ötürü bu seviyeyi önemli bir destek seviyesi olarak gördüğünü belirtti.  Kelly geçenlerde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ethereum ve Bitcoin’in menkul kıymet olmadığı yönünde yaptığı açıklamaların piyasayı olumlu yönde etkilediğini de ekledi.

Bitcoin performans grafiği
Bitcoin performans grafiği

eToro’dan Matthew Newton gibi uzmanlar, piyasaya giren kurumsal paranın  sektöre yeni bir soluk getirdiğini düşünüyor. Newton’a göre, piyasada büyük yatırımcıların varlığı, kripto dünyasındaki önemli bir gelişme. Goldman Sachs ve Nasdaq gibi önemli isimler, son aylarda kripto paralar konusunda önemli girişimlerde bulundu. Ancak Newton, uygun düzenlemelerin piyasaya büyük para akışı sağlayacağına inanıyor. Matthew Newton açıklamalarına şunları ekliyor:

Şu anda pazarda hareket etmek için gerçek bir kıvılcım yok, sadece alıcılardan daha fazla satıcı var. Teknoloji veya düzenleyici taraftaki bazı gelişmeler gibi piyasaları hayata döndürmek için bir şeye ihtiyaç var.

Kripto para piyasası yeşile boyandı

Ethereum üç saatten kısa bir sürede 415 dolardan işlem görüyorken 461 dolara sıçradı.  Topluluğun bir çok insanına göre, 5 bin dolarlık Bitcoin bir çığlık satın almasıydı. Ripple aynı zamanda, bu zaman diliminde 42 sent ile 48 sent arasında işlem gördü. Yakın tarihli bir CNBC raporunda bir iş adamı ve ekonomist olan El-Erian, Bitcoin’in 5 bin doların altına düşmesi durumunda satın almaya değer olacağını söyledi. Ripple’ın işlem hacmi, Japonya ve Kore gibi Asya pazarlarından geldi ve son hacmin %10’unu oluşturan Bithumb ile Ripple fiyatı artışa geçti. Şu andaki analist yorumları sonuç olarak fiyatların artacağı yönünde.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin