Yeniden düşen Bitcoin için izlenecek kritik seviyeler
Yeniden düşen Bitcoin için izlenecek kritik seviyeler

Bitcoin’de başka bir fiyat düşüşü olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para biriminin grafiklerde 41.941 $ ‘lık bir ATH’ye ulaştığını gören muhteşem iki hafta sonra, Bitcoin’in fiyatı 34.000 $ seviyesine düşecek şekilde düzeltildi. Bitcoin yazım sırasında 34.606 $ değerinde olmasıyla, bu boğa sezonundaki bu piyasa döngüsünün büyük ölçüde iki adım ileri, bir adım geri olduğunu belirtmekte fayda var.

Sırada ne var? Burada kritik olan, ağdaki momentum ve Bitcoin’in fiyat rallisinin oynaklığıdır. Şunu bir düşünün – İlkine bakıldığında, ağ momentumunun 2018 seviyesine göre nispeten düşük olduğu gözlemlenebilir. Ve yine de, kripto para biriminin fiyatı grafiklerde yeni bir ATH’ye ulaştı.

Bitcoin Ağı Momentumu ve Oynaklık || Kaynak: Woobull Charts

Mevcut momentum henüz bir boğa piyasasını temsil etmiyor ve bu, Bitcoin’in 40.000 $ ‘ın üzerindeki ATH’sinin anlatısının arkasındaki itici faktördür.

En son düşüş, ilk düşüştür ve 2013’te iki ana döngü ve 2017’de ikiden fazla döngü olduğu için daha fazlası beklenebilir. Kripto para biriminin fiyatındaki en son düşüş, fiyatın son kez 35.000 $ ‘ın altına düştüğü olabilir, özellikle fiyattaki son 24 saatlik değişim % 2.33 düşüş, haftalık kazanç % 6.35 oldu.

Daha önce keşfedilmemiş seviyelerde büyük bir hareket ve fiyat keşfinin ardından, fiyat düşüşünün üç haftadan fazla bir süre beklendiğini iddia edilebilir. Crypto-Twitter’ın çoğunun bunu bir şok dalgası yerine reaktif bir hareket olarak adlandırmasının nedeni bu olabilir.

Bitcoin için açık pozisiyonların düşmesi tehlike arz ediyor

Aslında Twitter’da @ScottMelker, en son fiyat düşüşünü klasik bir satışı kurulumu olarak adlandırdı. Ayrıca, diğer teknik ve zincir içi analistler de bir sonraki ATH için bir ralli ve daha fazla fiyat keşfi öncesinde daha fazla geri çekilme bekliyorlar.

İlginç bir şekilde, en son geri çekilme keskin bir düşüş olsa da, ticaret faaliyetlerinde yeni bir rekor kırmaya yardımcı oldu.

  • 27.960’ın üzerinde sözleşme bir günde el değiştirdi
  • Karşılıklı işlemlere göre Bitcoin hacmi 4 milyar doları aştı

Aslında, bu en son fiyat düşüşünü açıklasa da, tüccarlar türev borsalarında Bitcoin’deki açık pozisyonların daha da düşmesi durumunda bir tane daha bekliyorlar.

Yazım zamanı itibariyle, 10 milyar dolardan 9 milyar dolara bir düşüş oldu ve daha büyük bir düşüş, Bitcoin’in fiyatında başka bir düzeltmeye işaret edebilir. Diğer bir olasılık, hem spot hem de türev borsalarındaki ticaret hacminin düşük bir seviyeye ulaşmasıdır. Bununla birlikte, birincisi olası görünürken, balinalardan ve kurumlardan gelen tutarlı talep, yeni ATH fiyat seviyesinde bir miktar toparlanma olacağına işaret edebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin