Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

Bitcoin yükselişi kısa vadede 8.500 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Aralık başından bu yana ilk kez haftalık olarak SMA50’nin üzerine yerleşti. Kripto paranın yükseliş ivmesinin devam etmesi halinde kısa vadede 8.500 dolara doğru başka bir yükseliş dalgası görebiliriz.

Şu an BTC/USD 7,900 dolardan el değiştiriyor. İlk dijital para, günün ilk saatlerinde 8.000 dolar psikolojik direncini denedi. Bitcoin, son 24 saatte% 4’ün üzerinde ve gün başından bu yana% 1,2’nin üzerinde bir kazanç elde etti. Özellikle, Bitcoin 3 Ocak’tan beri güçlü bir şekilde büyüyor ve beşinci yükseliş mumunu güçlü bir yukarı yönlü momentum ile gerçekleştirdi.

Bitcoin neden yükseliyor?

İran-ABD gerilimleri olası Bitcoin boğa katalizörlerinin başında geliyor. Görüşler bu konuda bölünmüş olsa da, yükselişin kripto para piyasası üzerinde en azından dolaylı bir etkisi olmuş olabilir. Çatışma, petrol fiyatlarında artışa yol açabilir ve bu da daha yüksek enflasyon oranlarına dönüşür. Altın ile birlikte enflasyona karşı bir risk koruma olarak kabul edilen Bitcoin, yatırımcılar arasında popülerlik kazanabilir.

Yaklaşan ödül yarılanması, yükselişin arkasındaki başka bir potansiyel neden olabilir. Stok/akış (S2F) oranı, mevcut fiyat artışından sonra bile Bitcoin’in ciddi şekilde değersizleştirildiğini gösterir. Mevcut üretim hızında maksimum arzın ne kadar süreceğini tanımlayan Bitcoin’in S2F oranı, -0.15 değerine sahip ve bu da gerçeğe uygun değerinin yaklaşık 8.500 dolar olduğu anlamına gelir. Ancak, veriler Bitcoin fiyat potansiyelini aşırı tahmin etme geçmişine sahip S2F Çoklu Twitter botundan alınıyor. Model mükemmel olmasa da, diğer araçlar ve göstergelerle birlikte kullanışlı gözüküyor.

BTC/USD teknik analizi

Yazım esnasında, BTC 7.950 dolardaki SMA100 (Basit Hareketli Ortalama) değerini kazanmaya çalışıyor. Bu bariyeri, 8.000 dolarlık bir psikolojik direnç noktası takip ediyor. Yükseliş momentumunun devamı halinde yukarı tarafın bir sonraki odak noktası 8.400 dolar. Bu bariyer, Aralık 2018’den Temmuz 2019’a kadar olan yukarı yönlü hareket için % 50,0 Fibo düzeltme seviyesi ve uzun vadeli azalan kamanın üst sınırını oluşturuyor.

Aşağı yönde, ilk destek 7.700 dolar (haftalık SMA50 ve günlük Bollinger Bandının üst çizgisi) diyebiliriz. Bu alan temizlenirse, satış 7.350 dolar (günlük SMA50) ve 7,000 dolara kadar uzanabilir.

BTC/USD günlük grafik

https://editorial.fxstreet.com/miscelaneous/BTC:USD-637139902206170060.png

fxstreet


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin