Bitcoin

Bitcoin yol ayrımında, bundan sonra nereye yönelecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC’in davası ve FOMC’nin duyurusu nedeniyle kripto piyasasını çevreleyen son belirsizliklerin ortasında uzun vadeli Bitcoin [BTC] sahipleri, son piyasa dalgalanmasından etkilenmeden BTC’ye sarsılmaz bir inanç göstermeye devam etti.

Glassnode’dan alınan verilere göre uzun süredir elde tutulan olgun coinlerin harcamaları, yılbaşından bugüne (YTD) önemli fiyat dalgalanmalarının ortasında bile tipik seviyelerine kıyasla nispeten hareketsiz kaldı. Bu durum, uzun vadeli sahiplerin panik satışlara ya da aşırı alım satımlara yenik düşmeyerek kararlılıklarını koruduklarını gösterdi.

Ayrıca kral madeni paranın hareketi ve harcamasıyla bağlantılı bir metrik olan İkili Bitcoin Madeni Para Günü Tahribatının basın zamanı seviyesi, 2021 boğa piyasası sırasında gözlemlenen önemli seviyelere kıyasla nispeten düşük kaldı.

Bu durum, son zamanlarda Bitcoin harcamaları açısından nispeten daha az faaliyet olduğunu göstererek uzun vadeli sahiplerin sabrını ve güvenini vurguladı.

bitcoin

Uzun vadeli sahipler tarafından sergilenen artan olumlu duyarlılığın yanı sıra perakende yatırımcılar da kral madeni paraya ilgi göstermeye başladı. Glassnode’un verilerine göre, 1’den fazla coin tutan adres sayısı 4.394.881 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Perakende yatırımcıların yanı sıra balinalar da Bitcoin piyasasına yeniden giriyor. 1 BTC’den fazla tutan adreslerin sayısı geçtiğimiz hafta boyunca yukarı yönlü bir seyir izledi. Büyük ölçekli yatırımcıların bu yenilenen ilgisi, Bitcoin’in çeşitli piyasa katılımcılarının ilgisini ve güvenini çekmeye devam ettiği fikrini daha da güçlendirdi.

Bitcoin’in yatırımcı davranışı

BTC için Açık Faiz de yükselişte olup artan piyasa katılımı ve faaliyetine işaret etmektedir. Basın zamanında 0,49 olan put-to-call oranı tüccarlar arasında iyimser bir havayı yansıtıyordu. Bu duygu, basın zamanı piyasa koşullarının Bitcoin’in gelecekteki büyümesi için elverişli olduğu inancıyla pekiştirildi.

Kaynak: TheBlock

Basın saatine göre 26.568 dolardan işlem gören BTC, bir önceki hafta yaşanan düzeltmenin ardından önemli bir toparlanma yaşadı. Fiyatlardaki toparlanmanın yanı sıra BTC’nin MVRV oranı da bu dönemde artış gösterdi. Bu durum, bazı sahiplerin yakında satış baskısı hissetmeye başlayabileceğini gösteriyor.

Buna ek olarak Uzun/Kısa farkının azalması, Bitcoin’i elinde tutan ve kârlı hale geldiklerinde varlıklarını satmaya daha meyilli olabilecek kısa vadeli adreslerin sayısının arttığına işaret ediyor.

Kaynak: Santiment

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir