Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü!
Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü!

Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü: Peki analistler bunu nasıl değerlendiriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı Cuma günü 6.000 doların altına düştü ve fiyat 2018 yılı için yeni bir düşüş yaşadı. Bitcoin yazım sırasında %6 oranında düşüşle 6.138 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para şu anda, 105 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu rakamlarla Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü. Peki analistler bunu nasıl değerlendiriyor?

Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü!

CoinDesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi (BPI), 6 Şubat’ta gerçekleşen 5.947 dolar seviyesinin en düşük seviyesini aşarak 21:51 UTC’de 5.938,18 dolara kadar düştü. Bitcoin fiyatı dünkü ticaretinden bu yana 700 dolardan fazla düşüş gösterdi. BPI’ya göre, kripto para biriminin piyasa hacmi de düşerek 102 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu rakamla lider kripto paranın işlem hacmi de yılın en düşük seviyesini gördü.

Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü
Bitcoin yılın en düşük seviyelerini gördü

Kripto para birimi, bu keskin düşüşü geçen haftayı çoğunlukla 6.300 dolar ila 6.800 dolar arasında nispeten dar bir aralıkta geçirdikten sonra yaşadı. Çarşamba günü Bitcoin, Güney Koreli kripto para borsası Bithumb’un saldırıya uğradığı haberi sonrasında gün içinde %2,6 oranında mütevazı bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, kripto para birimi daha önce kazandığı tüm kayıpları geri vererek döndü.

“Bugün 6.100 dolar seviyesinde daha fazla satış görebiliriz.”

Bu kurtarma işleminin ardından Bitcoin fiyatı çok keskin bir düşüş yaşanmadan önce makul bir dar aralıkta işlem gördü. Bitcoin fiyatındaki durumu ele alan analistlerden John Pearlstone, Bitcoin’in 2018’in en düşük seviyesinin altına gerilemesi halinde 5.000 dolara doğru bir düşüş görebileceğimizi belirtiyor. 360 Blockchain USA’nin CEO’su Jeff Koyen ise Bitcoin fiyatına ilişkin olarak şu yorumu yapıyor:

Bugün 6.100 dolar seviyesinde daha fazla satış görebiliriz. Bitcoin’i 5 bin dolar seviyesine kadar düşerken bile görebiliriz. Daha sonraki haftalarda ise Bitcoin’in aşamalı olarak 5 bin ya da 6 bin dolar civarında kalması muhtemel.

“Bitcoin kritik destek seviyelerini test ediyor.”

Sosyal ticaret platformu eToro’nun kıdemli piyasa analisti olan Mati Greenspan, Bitcoin fiyatına ilişkin olarak şunları söyledi:

Bitcoin şu anda 6 Şubat’ta ki en düşük seviyedeki kritik desteği test ediyor. Fiyat bu seviyelerden 5 bin dolara düşse bile geçen seneye kıyasla hala %100 oranında artmış olacak.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin