Bitcoin opsiyon işlemleri başladı... ICE ilk blok ticaretini gerçekleştirdi
Bitcoin opsiyon işlemleri başladı... ICE ilk blok ticaretini gerçekleştirdi

Bitcoin yatırımcılarının merakla beklediği Bakkt’ın geleceği tehlikede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Intercontinental Exchange (ICE), bir Bitcoin vadeli işlemini başlatma planlarının düzenleyiciler nedeniyle bir gecikme ile karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Bitcoin platformu Bakkt’ın geleceği belirsizleşiyor

Önerilen vadeli işlem platformu Bakkt’ın başlangıçta Kasım 2018’de piyasaya sürülmesi gerekiyordu. Ancak borsa, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile sorun yaşadı. Raporlara göre, CTFC’nin önerilen projeyle birlikte belirttiği sorun, müşteriler için Bitcoin’leri adına platformun koruyucu olarak görev yapmayı amaçlamalasıydı. Bu lansmanı durdurdu ve ICE ile CTFC arasında bir başka tartışmalar başladı. Bu sefer Bakkt’ın iş planının zorunlu bir kamuoyu yorum süreci başladı.

ICE bu taleplerden memnun değildi ve anlaşmazlık henüz çözülmedi, bu da Bakkt’ın geleceğini belirsizleştiriyor. Tüm göstergelere göre, bu sorunu çözmenin kısa bir yolu yok. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri içindeki ve dışındaki düzenleyicilerin kriptoyu bir varlık sınıfı olarak nasıl ele aldıklarını anlatmak oldukça zor.

Bakkt’ın işleyişi, CTFC için sorun teşkil ediyor

ICE, CTFC’nin taleplerini reddetti, bunun nedeni onları gereksiz bulmasıydı. Bununla birlikte, CTFC kripto varlıklarının nasıl işleneceğini bilmiyor. Bunun nedeni bir varlık sınıfı olarak kriptonun oldukça yeni olması ve bunlarla ilgili düzenlemelerin yeterince gelişmiş olmaması. Ayrıca düzenleyiciler, kriptonun kendine özgü doğasını hesaba katmadıklarından sektöre katkıdan çok daha fazla zarar veriyorlar.

ICE’nin planlarına baktığımızda, vadeli işlemlerin günlük olarak yapılacağını belirtti. Bu, yatırımcıların işlem gününün sonunda Bakkt’tan Bitcoin’i kabul etme seçeneğine sahip olacağı ya da Bakkt’ın onlar için BTC’yi elinde tutacağı anlamına gelir. Bu, işlemlerin o gün nasıl ilerlediğine bağlı olacak. Ayrıca Bakkt, yatırımcılardan fiat para birimi cinsinden teminat alacak. Bu durumlar CTFC için bir sorun teşkil ediyor, çünkü bu şekilde çalışan firmalarla uğraşmaya alışkın.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin