Ünlü CEO'dan enteresan Bitcoin tahmini:
Ünlü CEO'dan enteresan Bitcoin tahmini: "Fiyat sonsuza kadar artabilir"

Bitcoin yatırımcıları neden CME boşluğuna karşı dikkatli olmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Bitcoin yatırımcıları piyasada güzel bir gün geçiriyor. Dijital varlık, 21 Ekim’den bu yana ilk kez 64.000 dolarlık direncini aştı. Bu seviye daha önce 2 Kasım’da test edildi.

Yazım anında, Bitcoin 66.000 dolar civarında konsolide oluyordu, ancak kırılma yeni bir haftanın başlangıcından önce gerçekleşti. Bu hareket başka bir spekülatif düzeltmeye yol açtı. (CME boşlukları!)

Bitcoin CME boşluğu nasıl oluşur

Bitcoin fiyatı, CME borsasında bir önceki günün kapanışının üstünde veya altında açıldığında bir CME boşluğu oluşur. CME açıklarının yaratılmasının başlıca nedenlerinden biri, CME piyasalarının hafta sonu ve günün bir bölümünde kapalı kalmasıdır. Bitcoin, diğer spot borsalarda 7/24 işlem görür.

Bununla birlikte, CME’ye kurumsal katılım nedeniyle, bu boşluklar genellikle Bitcoin’in spot fiyatının CME kapanış fiyatına döneceği mantığıyla yorumlanır. Artık hepimiz CME boşluğunun ne olduğunu bildiğimize göre, Bitcoin’in şu anda nasıl göründüğüne bakalım.

Kaynak: TradingView

4 saatlik grafikten görülebileceği gibi, Bitcoin yükselirken, son 12 saat içinde 61.605 dolar ile 62.905 dolar arasında bir CME boşluğu yaratıldı. Spot fiyatların çok daha yüksek bir değerlemeyle açılması ve CME’nin piyasasının önceki günün altında kapanmasıyla aradaki fiyat farkı oldukça belirgin.

Şu anda Bitcoin, 66.800 dolarlık son direncin tam altında ve bunun ötesinde tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydedebilir. Bu olası bir gerçek olsa da, CME boşluğu nedeniyle, gelecekte yeni bir ATH’ye ulaşmadan önce veya sonra bu boşluğun doldurulması için her türlü ihtimal vardır.

Grafik ayrıca Ekim ayının sonunda oluşturulan ve sonraki 48-72 saat içinde doldurulan bir CME boşluğunu da gösteriyor.

Tüm CME boşlukları dolduruluyor mu?

Kaynak: TradingView

Her piyasa koşulunda olduğu gibi, CME boşlukları da %100 doğruluğa sahip değildir. 2019’dan bir araştırma, oluşturulan CME boşluklarının %77’sinin genellikle doldurulduğunu ileri sürdü. Bununla birlikte, ekli çizelge gözlemlenirse, Temmuz 2021’deki trendin tersine dönmesi sırasında da bir CME boşluğu yaratıldı. 34,475$ ile 32,650$ arasındaki boşluk bugüne kadar doldurulmadı, ancak bazı boşluklar doldurulmadan önce birkaç ay geçiyor.

Ancak, bu Ağustos ayındaki boşluğun yakın zamanda doldurulacağının göstergesi değil. Sadece sektördeki CME boşluklarının bir temsilidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Çankaya mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin