Bitcoin yatırımcıları dikkat! Son artış bir boğa tuzağı olabilir
Analistlerin Bitcoin’de “3 bin dolar” uyarısı korkutuyor

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Son artış bir boğa tuzağı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD gösterge endeksleri Dow Jones ve S&P 500 dün %4’ten fazla kaybetti. Bununla birlikte altın fiyatları da düştü. Ancak Bitcoin 6 bin 200 dolardan 6 bin 700 dolara yükseldi. Ancak ani artış, bir boğa tuzağı olabileceği için dikkatli olunmalı.

COVID-19 salgını dünyayı etkisi altına almaya devam ettikçe altın ve gümüş gibi emtiaların fiyatının yükselmesi beklenirken tam tersi oldu.

Koronavirüs dünyada yayılmayı sürdürüyor

Bu haberin yazıldığı esnada şimdiye dek 940.000’den fazla insanın virüsten etkilendiği biliniyor. Bu vakaların dörtte birinin gerçekleştiği Amerika’da ölü sayısı 5 bini aştı.

Yatırımcılar mevcut krizde paralarını piyasada tutmaktan hayli korkuyor. Hızlı hareketler ve çöküşler devam ediyor. Güvenli liman varlıkları olarak kabul edilen altın gibi emtialar da düşüşte. Koronavirüsten doğan rahatsızlığın henüz bir aşısı veya tedavisi bulunabilmiş değil.

BTC, mart ayının ikinci haftasından beri bir konsolidasyon aşamasındaydı. 6 bin 550 dolarlık direnç seviyesini kırmaya çalışmıştı ama başlangıçta başarılı olamadı. Daha sonra doğrudan 6 bin 200 dolardan 6 bin 700 dolara sıçradı.

Bitcoin için çok tipik bir boğa tuzağının içinde olabiliriz

Ünlü trader’lar, mart ayı sonundan bu yana, Bitcoin’in olumsuz piyasa yapısı devam ederse 6.000 doların ortasına doğru görülebilecek hareketlerin büyük bir boğa tuzağı olabileceği yönünde güçlü uyarılar yapıyor.

Son birkaç hafta içinde piyasaların neler yaşadığını ve Bitcoin fiyatının beklenmedik bir şekilde %5,5 arttığını göz önünde bulundurarak bu artışın arkasında sağlam bir temel olmadığını söylemek mümkün.

Uzmanlara göre tüm göstergeler bir boğa tuzağına işaret ediyor. Bu gibi durumlarda, trader’lar ve yatırımcılar çoğu zaman kâr elde etmek için yola çıkarlar ancak büyük kayıplara maruz kalabilirler. Birleşmiş Milletler, dünyanın şu anda 12 yıl öncesinden bile daha acımasız bir durgunluk resesyon aşamasına girdiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

cryptopolitan

Piyasa bu kadar belirsizken Bitcoin almak mantıklı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin