Bitcoin yasağı Hindistan’da inanılmaz bir arbitraj fırsatı yarattı
Bitcoin yasağı Hindistan’da inanılmaz bir arbitraj fırsatı yarattı

Bitcoin yasağı hangi ülkede inanılmaz bir arbitraj fırsatı oluşturuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Koinex, Bitcoin yasağı nedeniyle 6 Temmuz’dan sonra dijital cüzdanında artık herhangi bir nakit para kabul etmeyeceğini açıkladı. Ayrıca Pazartesi günü saat 14.00’den sonra kripto para birimi işlemlerinde para çekme olanağı sağlamadıklarını bildirdi.

Bitcoin yasağı Hindistan’da inanılmaz bir arbitraj fırsatı yarattı

Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) geçtiğimiz Nisan ayında açıkladığı düzenleme, kripto para dünyasında kaosla sonuçlandı. Hindistan’daki yasaktan sonra yatırımcılar kârlı bir arbitraj fırsatı buldu.

Koinex müşterileri, son gün yaklaştıkça kripto paralarını büyük ölçüde sattılar. Sonuç olarak diğer sanal para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum ve Ripple için fiyatlarda büyük bir düşüş meydana geldi. Piyasadaki önemli  kripto paralar, diğer borsalara göre oldukça düşük bir fiyatla işlem görüyordu. Geçtiğimiz Pazar günü Bitcoin, yaklaşık olarak 3.500 dolardan işlem görürken Ethereum 225 dolardan işlem görüyordu. Diğer borsalarda fiyatlar bu rakamların yaklaşık olarak iki katındaydı.

Hindistan Merkez Bankası, yasağı 6 Temmuz’da uygulamaya başladı

Hindistan Merkez Bankası, yasağı 6 Temmuz’da uygulamaya başladı. Ancak Koinex, kullanıcılarına varlıklarını geri çekmesi için Pazartesi gününe kadar zaman verdi. Arbitraj fırsatının kripto para yatırımcıları ve meraklılarından oluşan Whatsapp ve Telegram grupları aracılığıyla yayıldığı belirtiliyor. Koinex kullanıcılarının bir kısmı bu önemli fırsatı değerlendirdi.

Bazı insanlar Koinex’ten paralarını aldılar ve Coindelta ve PocketBit gibi diğer borsalarda işlem yaptılar. Bu arbitraj fırsatından yararlandığını iddia eden Delhi’den 28 yaşındaki bir mühendis, fırsatın gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu söylüyor. Hindistan Merkez Bankası, bankalara kripto paralarla çalışan veya ticaret yapan herhangi bir şirketle olan tüm iş ilişkilerini durdurmaları için üç ay süre verdi. Ancak bu süre yakın zamanda sona erdi.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin