Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz
Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz

Bitcoin vs altcoin: İşte altcoin piyasası için son ölüm zili

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Varlığının on yılı aşkın bir süresi içinde Bitcoin farklı alanlarda birçok önde gelen finansal varlığa rağmen kendini ayakta tutmayı başardı. Değişim alanı ortamında, Bitcoin fiat para birimlerinin gazabı ile yüz yüze geldi. En çok da ABD doları ve değer algısı deposunda, dijital altın gerçek altın’la karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, bir başka önemli savaş da azalıyor gibi görünüyor. Bitcoin ve altcoin savaşı ivme kaybediyor.

Popüler uzman Jimmy Song’a göre altcoin ölümünün nedenleri

Kripto piyasası içinde, altcoin’ler ile Bitcoin arasında gerçek bir kripto para birimi ortaya çıkması için muazzam bir rekabet var. Litecoin altcoin yolunu çizdiğinden beri, CoinMarketCap pazarda 2.200 altcoin’den fazla kayıt yaptı. Ancak, o zamandan beri ortaya çıkan ve başarısız olan altcoin’lerin sayısı sayılırsa, liste sonsuz olacaktır. Bir Bitcoin geliştiricisi ve Bitcoin Programming’in yazarı olan Jimmy Song, “altcoin’lerin ölümü”ne yol açtığı nedenler olarak kısaca özetlediği birkaç önemli nedeni listeledi:

  1. Likidite kurur. 
  2. Gelişme durur.
  3. Madencilik kârsız hale gelir.
  4. Bir tür ya da diğerinin sömürülmesi 
  5. 99999

Likidite anahtar kelime olarak belirtiliyor. Çok az maliyet ve altcoin’i sorguya çekmeye duyulan ihtiyaçla ticaret kuruyor ve kripto piyasası likit değil. Sonuç olarak, yatırımcılar altcoin’i terk ediyor. Piyasadaki likidite kurumasına ek olarak, hem parasal hem de başka türlü altcoin’leri ve içinde çalıştıkları ekosistemleri geliştirmeye devam etmek için motivasyon eksikliği var.

Bitcoin ve altcoin savaşı ivme kaybediyor

Bu nedenle, bu ‘kalkınmanın durması, kilit geliştiricilerin projeyi bırakmasına” neden olur ve dolayısıyla para yok olmaya doğru gider. Bu faktörler, altcoin pazarının kaynağını doğrudan etkiler. Üretim maliyetleri bile değeri etkiler mi? Song ayrıca “altcoin ölümü” için “madencilerin kârlılığı”nıda listeye ekliyor. Song’un dördüncü altcoin ölüm nedeni, ilk başta kripto paranın asıl amacı olabilecek bir çeşit “istismar” ile ilgilidir. 

Kripto para pazarının teknik yönünü ve hızlıca zenginleşen temasını anlamadaki zorluk nedeniyle, yatırımcılar sık ​​sık bir altcoin aldatmacasına yönlendirilir ve tasarruflarından kaçınırlar. BitConnect, Onecoin ve GainBitcoin gibi birçok altcoin bu sebeple kuruldu. Esprili bir şekilde analistin “99999” olarak sıralanan son nedeni, bu tür bir projenin öncülüğünün, bugün çoğu altcoin’in tek bir kişinin hevesine dayanarak hareket ettiği gerçeğine dayanarak “ölü” olduğunu ilan edeceğini söyledi.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin