Bitcoin neden hızlı büyüyor? – ünlü CEO açıkladı
Bitcoin neden hızlı büyüyor? – ünlü CEO açıkladı

Bitcoin volatilitesi Ocak ayında neredeyse ‘Kara Perşembe’ seviyelerine döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kraken’den gelen bir rapor, geçen ayki BTC volatilitesinin 2020’nin başlarındaki “Kara Perşembe” çöküşünden bu yana görülmeyen seviyelerde olduğunu tespit etti.

Ne anlama geliyor?

ABD kripto borsası Kraken’den gelen yeni bir rapora göre, Bitcoin 30.000 $’dan 42.000 $’a yükseldi ve Ocak ayında tekrar geri döndü, BTC’nin yıllık volatilitesi en son Nisan 2020’de görülen seviyelere yükseldi.

Ocak, Bitcoin için bir roller coaster yolculuğu oldu ve BTC 41.989 $’a yükseldi. Bu, en son 10 ay önce kötü şöhretli “Kara Perşembe” fiyatının düşmesi sırasında görülen, yıllık volatilitenin %100’ün üzerine çıkmasıyla sonuçlandı.

Mart 2020’nin başlarında, Bitcoin’in fiyatı birkaç gün içinde %40’tan fazla gerileyerek 9.000 $’dan 5.200 $’a düştü – bu da volatiltenin %60’tan %150’nin üzerine çıkmasına neden oldu.

Yükselen volatiliteye rağmen Bitcoin, piyasa değerine göre (Tether hariç) ilk beş kripto varlığının en küçük volatilite artışını kaydetti.

Polkadot (DOT) ayı %228 ile en yüksek volatilite ile kapatırken, onu %183 ile Cardano (ADA) ve %160 ile Ethereum (ETH) izledi.

Kraken, ileriye baktığımızda, Bitcoin fiyatının Şubat ayında azalan volatilite ile yükseleceğini tahmin ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin