Bitcoin ve kriptolar için SWIFT’e benzer ağ geliyor!
Bitcoin ve kriptolar için SWIFT’e benzer ağ geliyor!

Bitcoin ve kriptolar için SWIFT’e benzer ağ geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya, kara para aklamayla mücade etmek için SWIFT gibi bir Bitcoin ve kripto para ödeme ağı yapacak.

Japonya, Bitcoin için SWIFT ağına benzer bir ağ geliştirecek

Japonya hükümeti, kara para aklama ile mücadele etmek amacıyla bankaların kullandığı SWIFT ağına benzer şekilde kripto para birimi ödemeleri için uluslararası bir ağ kurma konusunda küresel bir baskı yapıyor. Tokyo’nun, önümüzdeki birkaç yıl içinde ağın kurulmasını hedeflediğini belirten kişi, bilginin henüz kamuya açıklanmadığını söyledi.

İsimsiz kaynak, hükümetler arası bir organ olan Finansal Eylem Görev Gücü (FATF)’nden bir ekibin projenin gelişimini izleyeceğini ve Japonya’nın diğer ülkelerle işbirliği yapacağını belirtti. Kripto para ağının nasıl çalışacağı belli değil. SWIFT, bankaların dünyanın dört bir yanına para göndermek için kullandıkları uluslararası ödemeler sistemidir.

Japonya, Bitcoin düzenlemeleri konusunda dünyada lider ülke

Haziran ayında FATF, Japonya Maliye Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) düzenleyicisi tarafından önerilen yeni ağı kurma planını onayladı. Hem FSA hem de Maliye Bakanlığı, konuya yönelik yorum yapmaktan kaçındı. Tokyo, ekonomik büyümeyi teşvik etmek için fintech endüstrisinden yararlanmayı ümit ederek kripto paraların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. 

Japonya 2017’de, ulusal düzeyde kripto para borsalarını düzenleyen dünyadaki ilk ülke oldu. Bitcoin ve kripto para birimlerinin, kısmen düzenlenmemiş nitelikte olduğu göz önüne alındığında, ağın kullanıcılardan nasıl bir tepki alacağı ise henüz net değil. Bu düzenleme eksikliği tam olarak hükümetleri ve merkez bankacılarını endişelendiren şey. Dijital para birimleri bu hafta Fransa’daki G7 toplantısında çok konuşulacak bir konu olacak gibi görünüyor.

Uk.reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin