Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı
Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı

Bitcoin ve diğer kripto paralar neden düşüşte?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli yetkililerin, önde gelen kripto para birimi borsası Binance’in Şanghay ofisine baskın düzenlediği ve kapattığı bildirildi. Bugün piyasalarda yaşanan çöküşün ve Bitcoin’deki gerilemenin bu haberden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Adsız yerel kaynaklara atıfta bulunan The Block, polisin bir baskınla Binance’in Şanghay ofislerini kapattığını yazdı. Şanghay bölgesinde 50-100 arası Binance çalışanı olduğu bildirildi.

Çinli finans otoriteleri herkesi ihbar etmeye çağırdı

Söz konusu baskın, son dönemde Çin’in kripto para alanına ilgi duymaya başladığına yönelik gelen haberlerin ardından hayal kırıklığına sebep oldu. Bugün yaşanan çöküşün büyük ihtimalle bundan kaynaklandığı düşünülüyor.

Son bildirime göre Çin’in finans otoriteleri, halkı sanal varlık ticareti yapan işletmeleri, ülkenin merkez bankası olan Çin Halk Bankası’nın Şanghay merkezine rapor etmeye çağırdı.

Binance CEO’su: “Ofisler artık eskidi.”

Binance, 2018’de Malta’da ofisler açarak ada ülkesinin kripto para dostu düzenleyici projelerini hızlandırmıştı. Şirket geçtiğimiz ay, söylentilere göre ülkenin kripto para karşıtı duruşuna rağmen Çin’in başkenti Pekin’de de ofisler açtı.

Ancak şirketin CEO’su Changpeng Zhao’ya göre ofisler artık tarihi geçmiş bir konsept. 19 Kasım’daki bir tweette Zhao, “Ofis ve genel müdürlük, SMS ve MMS gibi eski kavramlardır. Zaman akıyor… ” demişti.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin