featured

Haftalık analiz: Bitcoin ve Ethereum’un son çıkışı yatırımcılar için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çalkantılı bir haftanın ardından Bitcoin ve Ethereum borsalara veda etti. Her iki kripto para birimi de bu hafta yükselen hacimler gördü ve sahipleri için zıt anlatılar sundu.

Bitcoin ve Ethereum son 7 gün içinde önemli çıkışlar kaydetti!

Bitcoin ve Ethereum, yakın zamanda gözlemlenen bir metriğin de gösterdiği gibi geçtiğimiz hafta boyunca aksiyon dolu bir fiyat dalgalanması ile yatırımcıları karşı karşıya bıraktı. Bununla birlikte ilk iki kripto para devine para yatıran yatırımcılar getirileri açısından farklı sonuçlar aldı.

Daha fazla Bitcoin ve Ethereum borsalardan ayrılıyor!

Bitcoin

IntoTheBlock’un verilerine göre, BTC ve ETH geçtiğimiz hafta boyunca tüm merkezi borsalardan önemli çıkışlar kaydetti. Bu çıkışların toplam değeri yaklaşık 200 milyon dolar gibi etkileyici bir rakama ulaştı. CryptoQuant’tan alınan bilgilerle akış dinamiklerinin daha yakından incelenmesi borsalardan çıkan varlıkların büyüklüğünü canlı bir şekilde ortaya koydu.

BTC söz konusu olduğunda, borsa net akışını incelerken çarpıcı bir vurgu ortaya çıktı. 14 Ekim’de bir önceki haftanın kapanışında meydana gelen önemli bir artış tüm yıl boyunca görülen en yüksek çıkışa işaret etmektedir. Çıkışlar baskın olmaya devam ederken bu raporun hazırlandığı sırada küçük çaplı girişlerin de kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte şekillenen modelde kayda değer bir değişim yaşandı.

Buna ek olarak Ethereum’un akış modelinde de benzer bir eğilim görüldü ve çıkışlar baskın konumunu korudu. Ancak bunun yanında 20 Ekim’de bu modelde gözle görülür bir kesinti yaşandı. Yine de son güncelleme itibariyle, çıkışların yaygınlığı ETH borsa akış manzarasında bir kez daha dizginleri ele geçirdi.

Bitcoin ve Ethereum hacminde belirgin hareketler yaşanıyor!

Santiment tarafından paylaşılan hacim ölçümleri incelendiğinde hem BTC hem de Ethereum’un gözle görülür hacim hareketleri yaşadığı görülmektedir. Örneğin Bitcoin, hafta boyunca 28 milyar doların üzerinde etkileyici bir hacim kaydetti.

Bu güncelleme sırasında hacim yaklaşık 18 milyar dolara düşmüştü ki bu da eylül ayında gördüğü en yüksek hacme hâlâ oldukça yakındı. Ethereum’un işlem hacmi Bitcoin’deki kadar önemli olmasa da yine de gözle görülür bir artış gösterdi.

Aslında Ethereum’un hacmi 6 milyar dolar civarında seyrediyor. Bu iki kripto para biriminin hacimlerindeki farklılığa rağmen ortak bir çıkarım yapılabilir.

Her iki piyasada da önemli ölçüde artan ticaret faaliyeti vardı.

Kısa vadeli Bitcoin sahipleri

Kısa vadeli BTC sahipleri, 30 günlük Piyasa Değeri / Gerçekleşen Değer oranının (MVRV) vurguladığı gibi, varlıklarında olumlu bir gelişmeye tanık oldular. Bu metrik, BTC’nin yaklaşık yüzde 6,6’lık bir rakama ulaştığını ortaya koydu. Bu durum sahiplerinin yüzde 6’nın üzerinde kâr elde ettiğine işaret etmektedir.

Haftalık BTC ve ETH analizinin yanında Bitcoin Minetrix alternatif bir token tercihi oluyor. Ön satışları 2 milyon dolara yaklaşan bu token, BTC madenciliği konusunda yatırımcının işini kolaylaştırıyor. Yeni BTC Minetrix projesi güvenli ve kolay bir yatırım seçeneği olarak tercih ediliyor. Alım satım sürecini daha güvenli hâle getiren BTCMTX tokenleri, yüksek güvenlikli BTC madenciliği için iyi bir fırsat olarak değerlendirilmekte. Son olarak yatırımcı BTCMTX tokenleri borsalarda kolayca satılabilir.

Bitcoin Minetrix’i şimdi satın alabilirsiniz. 

 

ambcrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin