Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Bitcoin ve Ethereum rallileri devam ederken işlem ücretleri de rekor kırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) işlem ücretleri, artan talep her iki blok zincirini de benzeri görülmemiş bir trafiğe maruz bıraktığı için geçen ay %89 ve %260 arttı. Dahası, Ethereum’un sorunları görünüşte rakiplerini güçlendiriyor.

Bitcoin ve Ethereum işlem ücretleri artıyor

Bitcoin’in medyan işlem ücreti şu anda 13,75 USD seviyesinde bulunuyor ve ücretlerin sadece 0.288 USD olduğu bir yıl öncesine göre %4.674 arttı. Ethereum’un medyan ücreti ise şu anda 12,94 ABD doları, bu rakam geçen yıl bu zamana göre %22,443 artış anlamına geliyor.

Bitcoin’in bir değer deposu olarak statüsü, yüksek ücretlerden çok da şikayet gelmemesine sebep oluyor. Ancak Ethereum’un sorunları, Cardano (AND) ve Binance Akıllı Zincir gibi rakip zincirleri ve platformları güçlendiriyor olabilir. Bildirildiği gibi, Tron (TRX) da bu durumdan memnun.

Ethereum işlem ücretleri son günlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve çok sayıda dezavantajla birlikte geliyor.

Yatırımcılar masrafları erteliyorlar

İlk olarak merkezsiz borsalarda işlem yapmak, DeFi platformlarına para kilitlemek veya fungible olmayan tokenları transfer etmek için “aşırı ücret ödemek istemiyorum” diyen DeFi kullanıcıları işlemlerini erteliyor.

Daha yüksek ücretler, Ethereum’un ortalama transfer değeri ortalama 312 ABD Dolarına yükselirken, daha küçük yatırımcıları da fiyatlandırıyor. Bu, bazı kişilerin daha küçük miktarları transfer etmekten caydırıldığını gösterebilir veya ETH’nin yükselen fiyatına dikkat çekiyor.

Aktif adres sayısı da artışta

Bununla birlikte Coin Metrics, ücretlere rağmen Etherum kullanımının genel olarak yüksek kaldığını ve aktif adreslerin Ocak ayından bu yana günde ortalama 600.000 civarında olduğunu belirtti.

BTC’ye gelince, ücretler üç yılın en yüksek seviyesine yükselmiş olsa da, tüm zamanların rekorunu kırmadı (Aralık 2017). Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları artmaya devam ederken, henüz talebin önemli ölçüde azaldığına dair bir işaret yok.

Ayrıca işlem ücretlerindeki artış Bitcoin’in bu aşamada bir değişim aracından çok bir değer deposu olduğu konusunda daha fazla onay sağlıyor.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin