Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?
Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?

Bitcoin ve Ethereum arasındaki korelasyon zirveye yaklaştı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayı, devalüasyonla karşılaşan çoğu kripto varlık için kaotik oldu. Ardından ani bir yükseliş görüldü ancak sonrasında çöküş devam etti. En büyük altcoin Ethereum da piyasanın düşüş hissinden uzak durmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bununla birlikte, Bitcoin ve Ethereum arasındaki korelasyon oranı 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Coin Metrics tarafından sağlanan verilere göre, tüm zamanların en yüksek seviyesi Temmuz 2018’de 0,8893’te işaretlenirken, 22 Mart 2020’deki korelasyon değeri 0.8727’yi gördü.

Korelasyon büyüdükçe, ETH-BTC spread’inin oynaklığı geri çekildi. ETH-BTC 1 aylık ATM spread’leri, BTC’nin fiyatının yükseldiği ve altcoinlerin de takip ettiği Şubat ayında dalgalanmanın arttığını belirtti. Piyasa zirvesi %45 olarak kaydedildi ancak oynaklık 21 Şubat’tan sonra düştü.

Zımni volatilite Bitcoin fiyatının tarihsel bir düşüş gördüğü 12 Mart’ta ani bir artış kaydetti. Ancak o zamandan beri aşağı doğru hareket ediyor. 23 Mart’ta ETH-BTC’nin 1 aylık ATM zımni oynaklığı %10 seviyesindeydi.

Öte yandan, 1 aylık “Gerçekleştirilen Oynaklık” yayılımı, mevcut ETH-BTC oynaklığının %58’de kaldığını kaydetti. 3 aylık ve 6 aylık ETH-BTC oynaklık marjları, dünyanın en büyük iki kripto parası arasındaki artan oynaklığa işaret etti.

Bu arada, Ethereum’un korelasyonu S&P gibi hisse senetleriyle daha da güçlendi. Coin Metrics’in verilerine göre, ETH ve S&P’nin korelasyonu BTC’ye göre 0,50’den daha yüksek. BTC-S&P aşağı doğru işaret ederken, ETH-S&P yukarı yönlü.

ambcrypto

Blockstream CEO’sundan çarpıcı Bitcoin tahmini: “Bir gecede 20 bini görebiliriz!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir