ABD’de kripto paraların suç unsuru olarak kullanılması daha yaygın
ABD’de kripto paraların suç unsuru olarak kullanılması daha yaygın

Bitcoin ve diğer kripto paraların suç unsuru olarak kullanılması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve suçla ilgili konuşacak çok şey var, belli kripto paralar suçun ötesinde bir çok farklı şekilde evrimleşecek olsa da. Kripto paraların suç unsuru olarak kullanılması günümüzde gittikçe yaygınlaşıyor. Özellikle şu anda kanun uygulayıcı kurumlar Bitcoin’i takip ediyor ve kısa zamanda ilgi çekici değişiklikler ortaya çıkabilir.

Bitcoin ve diğer kripto paraları içeren suçla mücadele etmek kolay değil

Bitcoin ve diğer kripto paraları içeren suçla mücadele etmek kolay bir başarı değil. Bitcoin ledger’ı tamamen şeffaf ve gerçek zamanlı işlemler gösteriyor olsa da, kaynağı veya alıcıyı bulmak tamamen farklı bir konu. Ortalama kullanıcıya göre, bu imkansız bir görev gibi görünebilir. Ancak bunlara yardımcı olacak bazı araçlar var.

Potansiyel olarak kötü niyetli işlemlerin tespit edilmesi için çeşitli kanun uygulayıcı kurumlar Bitcoin Blockchain’ine girmeye başladı. Çok az kurum kendi çözümlerini geliştirdi. Bunun yerine kurumlar, bu hizmetleri sunan şirketler için fırsatlar yaratan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına güveniyor gibi görünüyor.

ABD’de kripto paraların suç unsuru olarak kullanılması daha yaygın

Bu konuda bir şirket öne çıkıyor. Chainalysis bugünlerde Blockchain analiz hizmetleri sunan tek şirket olmamasına rağmen, hukuk uygulamasının dünyasında hızla bir marka haline geldi. Bitfury Grubu’nun kendi Blockchain analizi hizmeti de var. Ancak yasa uygulama yetkilileri için hayatı kolaylaştırmak için tasarlanmamış gibi görünüyor.

Chainalysis durumunda şirket, itibarını arttırdı. Daha açık bir ifadeyle, firma bugün dünyanın en büyük kolluk kuvvetlerinin bazılarına hizmet sağlıyor. Müşterileri IRS, FBI, SEC, DEA, Europol ve diğer birkaçını içeriyor. Bu çabaların çoğunun, genel olarak kripto para birimi faaliyetinde önde gelen ülkelerden biri olması nedeniyle ABD’ye odaklandığı açık.

Suçlular Monero ve Zcash’i kullanmaya başladı

Suistimalde Blockchain analizinin olumlu bir etki yaratması beklenirken, gerçeklik biraz farklı olabilir. İşleyen bir beyni olan herkes, Bitcoin’in gizlilik, yüksek işlem ücretleri ve global görünürlük eksikliği nedeniyle yasa dışı faaliyet için uygun bir para birimi olmadığını kabul edecek. Bunun yerine, diğer para birimleri, görünüşte böyle bir izlenim uyandırabilirler.

Dünyanın dört bir yanındaki suçlular, Bitcoin Blockchain’ini çevreleyen artan incelemelere dikkat çekiyor. Sonuç olarak, alternatif çözümlere akın etmeye başladılar. Hem Monero hem de Zcash bu konuda yoğun ilgi görüyor. Çünkü her ikisi de Bitcoin’de bulamayacağınız gizlilik ve anonimlik özellikleri sunuyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin