Bitcoin ve Blockchain üniversitelerde artık daha popüler
Bitcoin ve Blockchain üniversitelerde artık daha popüler

Bitcoin ve Blockchain ders konusu olmaya devam ediyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret okulları ile eğitim kurumları paranın kriptografik formları ve Blockchain üzerine eğitim vermeye istekli görünüyor. Bir çok kurum Blockchain endüstrisi ile olan bağlarını kurdu. Eğitmenlere Bitcoin ve Blockchain teknolojisi hakkında ders vermeleri konusunda yapılan istekler her geçen gün artıyor.

Bitcoin ve Blockchain üniversitelerde artık daha popüler

Ekonomi üniversiteleri Blockchain uzmanlığı konusunda özel bir ders açmak istiyor. Artık sadece bankalar, ulusal bankalar veya hükumetler Blockchain teknolojisinin getirdiği yeniliklerden faydalanmak isteyenler değil. Şu anda eğitim kurumları bile kripto uzmanlığına ihtiyaç duyuyor.

Yakın zamanda The Walton Blockchain Institute, Blockchain teknolojisi ve uygulanması alanında birinci sınıf araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek için Korean Standards Association (KSA) ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Güney Kore‘nin Dördüncü Sanayi Devrimi içerisinde Blockchain teknolojisinin kullanımı ve benimsenmesi alanında lider olma çabaları bu hareketle daha da güçlendi. Korean Standards Association’ın yöneticisi Lim Hyeon Cheol konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain eğitimi bizim şu andaki önceliğimiz ve Blockchain yeteneklerinin yetiştirilmesi, gelecekteki Blockchain teknolojilerinin gelişimi için temel yapıdır.

İngiltere okulları kripto para eğitimleri konusunda pek istekli değil

New York University Stern School of Business’da öğretim görevlisi olan David Yermack ise konuya yönelik şunları söyledi:

Bu insanların beklediğinden çok daha hızlı hareket ediyor. İşletme okullarının müfredatlarını güncellemekten başka bir seçeneği kalmayacak.

David, 2014 yılında üniversitenin MBA programında yer alan kripto para birimleri ve Blockchain ile ilgili dersleri okutmaya başladı. Dünya Satoshi Nakamoto‘nun mirasını ileriye taşırken, İngiltere bu konuda pek istekli değil. Dünyadaki kripto para birimlerine olan erişim ve Blockchain eğitimleri hızla artmaya devam ederken, İngiltere Eğitim Bakanlığı (DfE) İngiltere’deki okullarda ve eğitim kurumlarında kripto paralara yönelik ders verme konusunda isteksiz görünüyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir